Bračni par iz Srbije, konkretno iz Novog Sada je i dalje top tema srpskih medija ali i društvenih mreža. Svi se pitaju šta je roditelje nagnalo na tako grozan čin?!  Uprkos tome što se javno predstavljao kao roditelji pune ljubavi, Leo se povjerio nekolicini odabranih poznanika da je zanemario traženje medicinske pomoći za svoju djecu.

Opšte je poznato da je posjedovao osebujne i povučene kvalitete, ali ono što ostaje neizrečeno je njegovo zanemarivanje u traženju medicinske skrbi za svoju djecu. Poklopivši se s rođenjem njihovog prvog djeteta, početak pandemije koronavirusa pokrenuo je pojavu njegovih teorija zavjere. U početku je ovo odbačeno usred opšte konfuzije i neizvesnosti. Međutim, njegovo ponašanje je eskaliralo do te mjere da je odbio ni jedno dijete odvesti ljekaru kada je to bilo potrebno, a ni on ni njegova supruga nisu sami tražili medicinsku pomoć. Ovo svjedočanstvo dolazi od Lavovog bliskog saradnika, koji dalje otkriva da su u krajnjem slučaju pribjegli savjetovanju privatnih ljekara za potrebe zdravstvene zaštite svoje djece.

Tokom našeg razgovora, on je u više navrata izrazio svoje nepovjerenje ne samo u naš zdravstveni sistem nego u sve. Pokazivao je duboku sumnju i skepticizam, gotovo kao da ga je mučila paranoja. Uprkos tome, nisam obraćao mnogo pažnje na njegove brige, jer imam potpuno drugačiju perspektivu. Međutim, sada razmišljajući o tome, ne mogu a da se ne zapitam kakva je sudbina zadesila tu nesretnu djecu. Iskreno se nadam da će se ova užasna situacija uskoro riješiti i da će istina konačno izaći na vidjelo. Javnost zaslužuje da zna istinu, što je potvrdio i njegov poznanik. Takođe, podršku Lavu i Martininim problemima sa zdravstvenim radnicima stiže i od njihove komšinice u Petrovaradinu, koja je prijavila da je patronažna sestra u nekoliko navrata naišla na zaključana vrata dok je čuvala Martinu tokom porođaja njenog drugog deteta.

Sigurno je da je Martina bila unutra, ali je odbila da otvori vrata. Možda je nekoliko puta dozvolila patronažnoj sestri da dođe, odmah nakon porođaja, ali kasnije sam lično svjedočila kako im patronažna sestra kuca na vrata, da bi bila ignorirana. Na kraju, medicinska sestra je prestala da dolazi. Komšinica je objasnila da je medicinska sestra odustala od rada sa njima. Vrijedi napomenuti da Martina P.S. je u sredu položen na Mesnom groblju u Bačkom Petrovcu. Što se tiče njenih sinova, Leovo telo je danas prevezeno u Beograd, iako se još uvek ne zna tačna lokacija i datum njegove sahrane.

Tokom sumorne sahrane Martine i njene dece u Bačkom Petrovcu, ožalošćeni su šaputali jedni drugima, okrivljujući Martininog supruga Leva za tragične događaje koji su se odigrali. Upravo je Lev, zajedno sa Martinom, sebi oduzeo život skočivši sa zgrade u Novom Sadu. Jedan od Levovih saradnika, koji je proveo četiri godine radeći sa njim u servisu tepiha, izrazio je dubok šok kada je čuo poražavajuću vest o porodici njegovog kolege.

Lav je bio vrijedan i kompetentan radnik, nikada nije primio nijednu pritužbu tokom svog četverogodišnjeg rada kod nas. Iako je možda bio pomalo introvertiran i odbijao društvene pozive kolega, to nije bio razlog za zabrinutost. U početku smo se trudili da ga uključimo i uspostavimo vezu, ali na kraju smo prestali pokušavati. Međutim, to nije ukazivalo na ogromnu tragediju koja je, kako objašnjava, postala tema razgovora širom Srbije. Napominje i da je ovog ljeta počeo da se ponaša pomalo neobično nakon rođenja drugog djeteta, ali njegovi saradnici to pripisuju uobičajenim izazovima s kojima se roditelji suočavaju – nedostatku sna, umoru i brizi.

Promatrali smo njegovo stanje zbunjenosti i spekulisali da je to zbog dodatne odgovornosti podizanja dvoje male djece, ostavljajući ga neizvjesnim o svojoj budućnosti. Međutim, naše pretpostavke su srušene kada je nekoliko mjeseci kasnije neočekivano nazvao da nas obavijesti o svojoj ostavci. Ova šokantna vijest stigla je u januaru, neposredno prije Božića. S obzirom na njegova stabilna primanja, nismo mogli shvatiti zašto bi napustio posao. Još više zbunjuje to što se nije pridržavao otkaznog roka i odmah je svojoj supruzi poslao ključeve trgovine, otkrivajući da je našao vrhunsku priliku za zaposlenje. Lavov kolega i danas teška srca razmišlja o ovom tragičnom preokretu.

Zamisao da bi se takva pojava mogla dogoditi ili da Lav i Martina posjeduju sposobnost da počine navodna djela je izvan njegovog područja mašte. Prema rečima Martinine rođake, ona je bila dobro vaspitana osoba na koju je Lav uticao i odvojio ga od porodice, koji je, treba napomenuti, bio u zategnutim odnosima sa sopstvenom porodicom.

Tokom prepričavanja događaja nakon sahrane, Martinini članovi porodice su bili obaviješteni da je Lav odbio da je pusti da izađe sa njihovom djecom.

Žena koja plače tvrdi da je nezamislivo da je kriva odana majka koja je jednostavno se igra sa svojom decom u dvorištu njihovog zakupljenog stana u Petrovaradinu. Ljudi su bili svesni da je ona ta koja će najdalje otići do prodavnice. Nikada ne bi povrijedila svoju djecu. Oni su njeno meso i krv, naše meso i krv…

Važno je ponoviti da su prvobitni toksikološki nalazi sa obdukcije djece, za koje se vjerovalo da su žrtve svojih roditelja, Martina P.S. i Leo P.S., otkrili su prisustvo supstanci koje su mogle uzrokovati njihovu smrt. Osim toga, treba napomenuti da se u petak dogodio tragični incident u kojem je učestvovao mladi bračni par koji je sebi oduzeo život skokom sa zgrade koja se nalazi na Limanu 2.

Otprilike u 22:00 h. u petak, bračni par je krenuo do prostorija koje se nalaze u Bulevaru cara Lazara 7. Probijajući se do najvišeg nivoa, na silu su razbili staklena vrata kako bi pristupili krovu. U tragičnom činu, odlučili su da skoče zajedno, što je rezultiralo njihovom preranom smrću. Vrijedi napomenuti da su stanari ove višeslojne strukture potvrdili da par ne živi u svojoj zajednici. Analizom otisaka prstiju utvrđena je identifikacija preminulih osoba.

 

Oglasi