LAMPE I NAMJEŠTAJ NAPRAVLJENI OD AVIONA – čudne ideje pretvorene u djelo!

Originalni i prepoznatljivi komadi “Technologic” dizajna u stilu industrijskog glamura stvaraju novu estetiku urbane primenjene umetnosti, a kada su smešteni u enterijer donose poseban doživljaj prostora, dajući mu ekstravagantni i futuristički izgled.

dizajnidom4

Ovaj studio već pet godina studiozno priprema izlazak na tržište kroz pedantnu selekciju retkih industriskih elemenata i avio delova, a posebnu pažnju pridaje kvalitetu materijala i finalnoj obradi svojih komada.

dizajnidom2

dizajnidom3

Za originalna rešenja koja slede u foto-galeriji zaslužan je kreativni tim ovog studija koji čine skulptor Aleksandar Gligorijević i dizajnerka Vlentina Ivošević, koji su na prošlogodišnjem Sajmu nameštaja dobili specijalno priznanje za umetnički set lampi napravljenih od avio delova.

Inače, ideja za izradu ovih lampi i nameštaja nastala je tokom 2012. godine, kada je autor Aleksandar Gligorijević bio izabran od menadžera poznate svetske grupe “The Prodigy” da za potrebe njihovog “Warrior festivala” na donjem Kalemegdanu osmisli art zonu koja je u okviru turneje ove grupe imala za cilj promovisanje lokalnih umetnika.

Oglasi