KUĆA PRAVLJENA SAMO ZA UŽIVANJE – arhitektima širom svijeta već godinama predstavlja pravu inspiraciju

Neki od  majstora ovih umjetnosti iz prošlosti bazirali su svoji stil upravo na okruženju Kalifornije. Meadow House kuća o kojoj vam ovog puta govorimo, nalazi se u Sonoma, a pruža vam mirno mjesto za bijeg od svakodnevnog urbanog života. Njezini vlasnici su poslovni ljudi koji zbog posla dosta vremena provode u San Franciscu, a ovu kuću posjećuju kada god  se zasite gradskog života.

Kuća je podijeljena u dva odvojena dijela, da bi se razgraničili zajednički i privatni prostori. U glavnoj građevini nalazi se dnevni boravak, kao i kuhinja, trpezarija i svi drugi društveni prostori, dok se u drugom, sekundarnom krilu strukture nalazi glavna spavaća soba, te spavaće sobe za goste.

Druga prednost plana prostora ove lijepe građevine je zaštićeno dvorište, u kojem možete opušteno uživati ​​čak i tokom onih dana kada pušu jaki vjetrovi iz pravca oceana.

U interijeru kuće paleta boja koja je korištena je baš neutralna, dok je čitav prostor  dekoriran udobnom dekoracijom sa izobiljem prirodne svjetlosti koja savršeno oblikuje ležerni i opušteni ambijent.

Oglasi