KUĆA NAPRAVLJENA OD PANELA ZA SAMO 5 DANA – sve su brži načini izrade kuća !

Kuća zvana PopUp se pravi od prefabrikovanih panela koji se montiraju štafovima jedan na drugi i na taj način  omogućavaju rapidno brzu izgradnju.
Ovo je zasluga Francuza koji krupnim koracima osvajaju tržište jeftine i pasivne gradnje. Zahvaljujući kompaniji PopUp House, izgradnja kancelarijskih prostora i pasivnih kuća nikada nije bila lakša . Ovakvi solarno napajani prefabrikovani objekti montiraju se jednostavno: paneli se kače jedan na drugi slično kao LEGO kockice a onda se štafovima dužine 105 cm i prečnika 8 mm pričvršćuju na svoje mjesto.

dizajnidom14

kuća napravljena od panela

Na ovaj način napravljena kuća ne zahtjeva aktivno grijanje kao ni hlađenje jer je potpuno pasivna. Zahvaljujući dobroj izolaciji te velikim solarnim kapacitetima prijatna temperatura je prisutna tokom cijele godine .  Ako se još nadogradi fotovoltričnim panelima i vjetroturbinama, ona postaje energetski pozitivna što dovodi do toga da proizvodi više struje nego što joj je potrebno.
U pogledu njene cijene, materijal za izgradnju košta od 300 do 360 eura po metru kvadratnom dok ćete za izvođača trebati izdvojiti od 1.300 do 2.000 eura po kvadratnom metru .

dizajnidom16

dizajnidom17

Oglasi