KREATIVNI STANOVI ZA ZAHTJEVNIJE VLASNIKE – ideje koje san pretvaraju u stvarnost!

Svaki dio prostora krasi drugi kreativni element. Ajde da krenemo redom! Zanimljive teksture, složeni obrasci zidnih i  podnih  obloga kao i jarke boje čine ovaj stan drugačijim i  nesvakidašnjim. Na samom ulazu u stan prvi element koji ćete primjetiti jeste limun žuta vrata, nakon kojih slijedi zanimljiv pod, koji se iz heksagonalnih pločica pretvara u predivnu drvenu podnu oblogu.

dizajnidom5

dizajnidom6

U prostoru otvorenog koncepta organizovana je dnevna soba i kuhinja kojim dominiraju žuta i  plava boja. Međutim, vjerovatno najzanimljiviji detalj ovog dijela stana jeste zid izveden od reciklirane opeke, postavljen u obliku poznatom kao „riblja kost“.

dizajnidom8

dizajnidom7

Kroz ostatak stana, u dvije spavaće sobe i dva kupatila, studio Svoya se potrudio da akcenat i dalje bude na zanimljivim zidnim oblogama te na elementima koji razdvajaju prostore. Tako je u dječijoj sobi jedan od zidova urađen kao školska tabla  na kojem  djeca mogu slobodno da švrljaju, to jeste da iskažu svoju kreativnost.

dizajnidom20
Glavnom spavaćom sobom, kao i kupatilom, dominira elegantni crno-bijeli kolorit, koji se i ovdje kombinuje sa drvenim površinama.

Oglasi