KOJU BOJU ODABRATI ZA KOJU PROSTORIJU – ne pravite greške kada su boje u pitanju!

Boje su u određenoj mjeri povezane sa našim raspoloženjem. Tamne boje obično povezujete sa tmurnim i depresivnim raspoloženjem, a jarke i  svijetle  boje sa vedrim raspoloženjem.

dizajnidom10

 

Plava: plava boja  se povezuje uz mir, zaštitu, lojalnost,  djeluje umirujuće te potiče intelektualne misli. Idealna je za kupatila, spavaće i  radne  sobe.

dizajnidom12

 

Crvena: je boja vezana za energiju, strast, optimizam i  toplinu . Crvena boja stimuliše  apetit, što je čini savršenim izborom za blagovaonicu.

dizajnidom13

 

Žuta: je vezana za energiju, kreativnost i naravno sunčevu svjetlost . Samim time je najpogodnija za radni prostor, blagavaonice, kuhinje  i mračnije prostorije sa nedostatkom prirodnog svjetla.

koju boju odabrati za koju prostoriju

 

Zelena: povezana je sqa ravnotežom, skladom, prirodom i  sigurnošću. Ova boja također potiče koncentraciju, pa je  najčešće srećemo  radnim prostorijama, uredima i kupaonicama.

dizajnidom14

Ljubičasta: povezuje se sa magijom, veseljem, kreativnošću, plodnošću i luksuzom, tako je u prošlosti bila rezervisana isključivo za plemstvo. Savršena  je za spavaće sobe, ali uz određenu dozu umjerenosti – jer u velikim količinama može biti prejaka.

Oglasi