IDEALNO I MODERNO ZA PRIPADNIKE TREĆE DOBI

Suprotno onim uobičajenim pretpostavkama, penzionerski život nije samo kartanje i vožnja golf kartovima po terenu, posebno ako stanovnici doma i dalje žele da žive istim stilom i imaju identične aktivnosti u kojima su uživali i prije samog penzionisanja. Čak i stariji sa nekom vrstom invaliditeta mogu živjeti i uživati u pametno dizajniranim prostorima koji su baš kao stvoreni za njih.

18a

Jikka je penzionerski centar, i predstavlja jedinstvenu grupu struktura, smještenih u japanskim planinama Šizouka.  Skup drvenih građevina nalik na šatore djeluje kao da je u ovaj stvarni svijet došla direktno iz bajke, sa čistim, modernim, i minimalističkim enterijerima, dizajniranim posebno kako bi olakšali život starijim građanima Japana.

19a

Sa njihovim šiljatim krovovima i eksterijerima potpuno obloženim drvetom, ovi objekti izgledaju skoro kao igračke kreirane od ovog prirodnog materijala.

20a

Cjelokupan kompleks sadrži zajedničku spavaću sobu, sobu za goste, trpezarijski prostor, kupatilo kao i kuhinju od nehrđajućeg čelika – koja je dovoljno velika kako bi obezbedila sve što je potrebno jednom kuharu u penziji te planovima za pripremu i isporuku obroka starijim sugrađanima u okolnoj zajednici.

21a

Oglasi