HOTELSKA SOBA DIZAJNIRANA KAO UMJETNIČKO GALERIJA – orginalna ideja koja je oživjela prostor!

Projekat pod nazivom “Bed & Art” je  ponudio dvostruko rješenje u vidu prostora u kojem mladi umjetnici mogu da predstave svoj rad, a putnici da iznajme jeftiniji  smještaj i istovremeno  se upoznaju sa modernom lokalnom kulturom.

dizajnidom5

dizajnidom6
BnA” je sa uspjehom testirao i proveo ideju pretvaranja dva prostora koja obuhvataju  umjetničke galerije u sve ono što putnicima sve što trebate za prenoćište.  Ova dva prostora imaju predivne trajne murale na zidovima i izložbe umjetničkih djela koja se redovno smjenjuju.
Došli su na ideju da maksimalno iskoriste  ugostiteljstvo radi  društvenog dobra, time što će pomoći umjetnike i istovremeno ponuditi jedno inspirativno iskustvo , objasnio je dizajner enterijera Keigo Fukugaki.

dizajnidom7

dizajnidom8

Podrška koju pruža ovaj pojekat umjetnicima ima dvije svrhe , pored toga što promoviše njihova djela, projekat izdvaja i novčanu pomoć od iznajmljivanja tih soba. Uz to, sva izložena djela mogu se i kupiti.
Njihov glavni cilj je da povežu putnike sa lokalnom kreativnom zajednicom. Bilo je veoma važno  i da izaberu  dva umjetnika koji posjeduju potpuno različite stilove, da  bi kroz samo dvije sobe iskazali dubinu i potencijal ovog projekta .

Oglasi