EVO KAKO DA JEDNOSTAVNO PREGRADITE SVOJ STAMBENI PROSTOR

Pregrade ili paravani mogu da odvajaju prostor prema funkciji, a da uz to zadržavaju utisak prostranosti i intime…

29a

Razmještaj prostorija u stanu nije baš uvijek onakav kakav bismo željeli. Prilagođavanje i organizacija prostora onako kako bi odgovarao našim potrebama, često podrazumijeva rušenje postojećih zidova i dogradnju novih.

30a

Ipak, pregrade na jedan jednostavniji način mogu riješiti ovaj problem. Iako je primarna svrha paravana arhitektonska, oni imaju i jaku vizualnu ulogu, te ovisno o dizajnu mogu utjecati na cijelokupni utisak u interijeru.

31a

Prave se od različitih materijala. U savremeno uređenim stanovima zanimljivo rješenje predstavljaju pregradni zidovi od staklene cigle koji odvajaju prostor, ali ga staklo sa svojom transparentnošću ujedno povezuje u cjelinu.

32a

Najjeftinija i najlakša pregrada u interijeru može se napraviti postavljenjem samostojećih paravana sa platnenim ili drvenim zidovima, dok modeli od pirinčanog papira unose dozu egzotike Dalekog istoka. Pregrade do izražaja naročito dolaze u velikim prostorijama u kojima želimo da odvojimo kuhinju od trpezarije ili spavaću sobu od radne sobe.

34a

 

Oglasi