EFIKASAN I ENERGETSKI DIZAJN – ekološka i funkcionalna arhitektura!

Ovaj dizajn od strane Malboeuf Bowie Architecture studija je izgrađen ručno obrađenim drvetom kedra, koje joj pruža jedinstvenu i prepoznatljivu  fasadu, ali takođe, uveliko  poboljšava sve ekološke karakteristike kuće.

dizajnidom

dizajnidom1

Upotrebom 90% manje energije nego što je označeno lokalnim građevinskim normama, ovo moderno domaćinstvo zahtjeva veoma malo kada je održavanje u pitanju. Iza drvenog eksterijera kuće krije se  njena minimalistička unutrašnjost sa enterijerom potpuno bijele boje.

Dekor je održavan nenametljivim i jednostavnim , dok visoki krov sa zabatom stvara osjećaj prostranosti i savremene veličanstvenosti. Sa otvorenom zajedničkom površinom raznih visina, koja spaja dnevni boravak na prizemljem i mnogo privatnije prostorije na prvom nivou, stvoren je nesmetan protok svjetlosti kroz cjelokupan ambijent kuće.

dizajnidom2

dizajnidom4

Vrhunska izolacija je ta koja filtrira toplotu i vlagu kroz ventilaciju, a pametni sistem upravljanja kućom osigurava da upotreba  energije uvijek bude na minimalnom nivou. Svaki detalj može biti kontrolisan pomoću pametnog telefona ili tablet računara, čak i onda kada niste kod kuće.

Jedinstveno, ekološki i  elegantno ispravno, ovo pametno stambeno okruženje u Sijetlu nudi savršen model  svim ljudima koji žele da urede enterijer na ovaj način.

Oglasi