Kada se govori o kvalitetima izuzetnog lidera, to obično uključuje ravnotežu kompromisa, logičnog odlučivanja u odnosu na emocionalne impulse i dovoljan nivo empatije prema drugima kako bi se spriječilo da budete motivirani isključivo financijskom dobiti.

U određenim okolnostima i sa pravim pojedincima, svako ima kapacitet da postane izvanredan vođa; međutim, određeni horoskopski znakovi posjeduju inherentne kvalitete koji su bliže povezani s autoritativnim vođstvom.

1. Prvi astrološki znak je Ovan.

Rođen kao inauguracijski znak Zodijaka, Ovan posjeduje urođene liderske kvalitete. Odlikuje ga logično razmišljanje, odlučna priroda i nepokolebljiva posvećenost pomaganju drugima da ostvare svoj puni potencijal.

Među horoskopskim znakovima, Ovan se ističe kao izuzetan šef zbog svoje sklonosti ka saradnji, a ne egu, što mu omogućava da donosi objektivne odluke odvajanjem emocija od jednadžbe.

Pojedinci Ovnovi, kao što su Leonardo da Vinči, Tomas Džeferson i Vincent Van Gog, poznati su po svom kreativnom sjaju i inovativnom genijalnosti. Ova jedinstvena mješavina osobina daje im ogromnu moć jer posjeduju sposobnost transformacije izvanrednih ideja u opipljive stvarnosti. Pomenute osobe ne samo da su pokazale svoju kreativnost već su i postigle izuzetan uspjeh u svojim oblastima, a ovaj obrazac vrijedi za većinu Ovnova.

Iako možda nemaju najtoplije držanje, neosporno je da su oličenje efikasnosti kada je u pitanju liderstvo.

Devica, drugi znak zodijaka.

Djevice se ističu u vodećim ulogama zbog svojih višestrukih interesa koji se protežu dalje od pukog razvoja proizvoda ili korporativnih dostignuća. Njihova istinska briga za dobrobit pojedinaca sprečava ih da budu odvojeni i analitični. Upravo to čini saradnju s Djevicama tako izvanrednim iskustvom – one dosljedno daju prioritet široj viziji ili ideji.

Iako mogu imati tendenciju da često preterano analiziraju situacije i budu zabrinuti zbog potencijalnih negativnih ishoda, ova oprezna i nesklona riziku priroda ih ne sprečava da na kraju prevladaju svoja oklijevanja. Umjesto toga, svoju strast usmjeravaju ka pomaganju drugima u izgradnji ispunjenih života kojima se istinski mogu ponositi.

Treći znak zodijaka je Strijelac.

Strijelci se ističu na vodećim pozicijama zbog svoje averzije prema mikromenadžmentu. Prioritet im je kreativnost, samootkrivanje i uvjerenje da kada pojedinci dostignu svoj puni potencijal, cijeli tim radi na najbolji mogući način.

Uzmite, kao ilustraciju, poznatog Strijelca, Walta Disneya i njegov savjet protiv maženja djece pod vašom brigom. Ovaj način razmišljanja savršeno utjelovljuje pristup koji Strijelci usvajaju kao vođe. Oni podstiču autonomiju, samopouzdanje i težnju za nezavisnošću u svojim profesionalnim nastojanjima.

Nadalje, njihova zaokupljenost sobom ostavlja im malo sklonosti da saosećaju ili se bave problemima drugih.