Trinaestogodišnji dječak, odgovoran za jedan od najtežih zločina ikad u Srbiji, dogodio se 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru. Ovaj tragični događaj rezultirao je tragičnim gubitkom devetoro njegovih školskih drugova. i stražara, a pritom je nanio povrede petoro učenika i također ranio profesoricu historije. Od tada je u zatvoru skoro dva mjeseca, a sada je prebačen na renomiranu psihijatrijsku kliniku u Beogradu. Također i njegov otac poznatio radiolog Vladimir Kecmanović je od trenutka kada je njegov sin počinio zločin i on u zatvoru jer je Kosta maloljetan i ne može mu se krivično suditi. Ono što se piše u medijima jeste da je Vladimir Kostu vodio u streljanu gdje ga je učio kako se puca.  Zanimljivo je da se iz pouzdanog izvora saznalo da dječak gaji neobičnu i neobičnu želju u vezi sa svojim roditeljima.

 

Dječak koji je počinio masakr nalazi se u klinici, izolovan u jednoj prostoriji, i pod pomnim nadzorom policije i medicinskih radnika. Razlog za postupke učenika sedmog razreda je još uvijek nepoznat, a mnogi ostavljaju nagađanje. Međutim, naš izvor je otkrio da je dječakova glavna briga šta će biti sa bogatstvom njegove porodice. Ovo šokantno otkriće samo doprinosi misteriji oko tragičnog događaja.

 

U jednom trenutku, dječak je rekao da bi želio da svojim roditeljima pošalje jednu poruku kada bude mogao. “Želim da im kažem da novac koji su štedjeli za moje školovanje ulože u indeksne fondove. Dok sam ja zatvoren, da ne propadnu pare”, navodno je poručio ocu i majci – ispričao je dobro obaviješten izvor.