DEKORACIJA INSPIRISANA EGZOTIČNOM AFRIKOM – mjesto koje uzbuđuje čula

Sobe koje posjeduju afrički dekor su odlične za zemlje s dugim zimama jer unose toplinu cjelokupnom interijeru. Koje su to najistaknutiji karakteristike ove vrste dekora?

 

29a

Tradicionalni domovi ovog najstarijeg kontinenta posjeduju zidove od gline, tako da, ukoliko želite unijeti čari Afrike u svoj interijer, finiširajte svoje zidove sličnim materijalima, kao što su gips ili teksturne tapete, međutim zapamtite da oni moraju biti topli. Zapravo, priroda ovog podneblja je uvijek obojena toplim bojama a to isto bi i vi trebali ponoviti u vašoj kući – ukrašavajući je žutim, narandžastim,  crvenim te smeđim bojama.

DEKORACIJA INSPIRISANA EGZOTIČNOM AFRIKOM

 

Tamni drveni namještaj, malo autentičan i umjetnički, je posebna karakteristika ovih afričkih interijera i gotovo uvijek je kutne forme. Što se pak tiče tapeciranja, opredijelite se za etničke obrasce ili umjetnu kožu životinja koja odlično naglašava svaki prostor. Za eksterijer je karakterističan namještaj od palminog drveta ili pruća, koji je isto tako pogodan i za afrički interijer.

30a

 

Tkanje tepiha i tekstila je za afričke žene stoljetna tradicija i one na njima kreiraju jedinstvene obrasce svaki put. Sve što trebate učiniti jest nabaviti nekoliko etničkih tepiha i tekstila poput zavjese, posteljine za krevete kao i prekrivača, a ako ne želite potrošiti bogatstvo na kupnju originalnih, možete uzeti one koji su samo inspirirani Afrikom .

Oglasi