CRNI KAMEN U ENTERIJERU – svake godine, neki novi materijal, boja ili dizajn postanu trend

Dvije vrste kamena trenutno se nalaze u centru pažnje, a u zavisnosti od tretmana koji dobiju, mogu kreirati različite izglede te ambijente.

23a

Granit vam je sigurno poznat materijal, koji je već duže vreme popularan izbor u dizajnu kuhinja i kupatila. On nastaje od hladne magme i predstavlja idealni kamen, koji može sadržavati mješavinu materijala i mješavinu spojenih minerala, poput kvarca, feldspata, gvožđa i ostalih.

Crni kamen u enterijeru se često koristi u poliranom stanju, ali je od skoro postao dostupan i u različitim završnim detaljima poput brušenog, vintage ili kožnog granita. Njegova pritajena boja ima vanvremenski i uvek moderni izgled, dajući ovom kamenu organski osećaj.

crni kamen u enteriejru, dizajn, uređenje doma u crnoj boji

A ono što je  manje popularno i poznato od granita, koji je donekle i poznat, jeste krojačka kreda, koja je ustvari metamorfni kamen, formiran kombinacijom toplote i pritiska. On se najviše koristi kao radna površina, pošto ima visoku otpornost na toplotu i kiselinu, pa je idealan za kuhinjske elemente.

24a

S obzirom na ljepotu ovih  kamenja, moramo reći da je ovo idealan način da im se oda počast. Uživanje u njihovoj ljepoti, biće idealno iskustvo za ljude koji imaju istančan ukus.

Oglasi