CRKVA ZA VJENČANJA U OBLIKU SPIRALE – jedinstvena arhitektura !

Crkva u obliku spirale je formirana od dva odvojena stepeništa sličnim  trakama, omotanim oko centralnog objekta, koje stvaraju neobičnu i  jedinstvenu strukturu.

Ovo dvostruko stepenište počinje na različitim mjestima prije nego što se uvije u oblik spirale, koja zapravo predstavlja noseću konstrukciju koja omogućava  unutrašnje zastakljenje. Stepeništa obezbjeđuju horizontalnu podršku, a čelični stubovi nose vertikalna opterećenja ,objasnio je arhitekta Nakamura.

dizajnidom8

crkva u obliku spirale

Da bi se mladencima i njihovim gostima omogućio pogled na more, stepenište je moralo biti izdignuto 15,4 metara iznad zemlje i završava se prostranom platformom. Trake koje se isprepliću kreiraju krovove crkve za vjenčanja, nadstrešnice i zidove, tako uokvirujući prostor u kojem se obavlja ceremonija vjenčanja.

dizajnidom10

dizajnidom7

Eksterijer je minimalistički i moderan utiče što na percepciju posmatrača tako da trake izgledaju kao da lebde u vazduhu. Kao veza sa velikim krovnim prozorom, staklena okna smještena između stepeništa omogućuju unutrašnjem prostoru da uspostavi usku vezu sa okolinom,što umanjuje zavisnost od vještačkog osvjetljenja. Fasada je obložena sa drvenim bojenim  panelima sa legurom od titanijum-cinka – poznatim materijalom otpornim na oštećenja nastala usllijed dejstva morskog vjetra.

Oglasi