BUDITE POSEBNI – kreativni načini za drugačiji dekoraciju!

Osvežite dekor vaše kuće uz pomoć zanimljivih savjeta , koji će vaš dom učiniti elegantnim i praktičnim.

Tapacirano uzglavlje

Napravite uzglavlje malo drugačije. Kako biste napravili osnovu, isijecite čvrsu pjenu za cvjećare u kvadrate od 20 cm, šperploču od 0,5 cm i materijal . Zalijepite ove slojeve tako da tkanina bude odozgo . Isijecite tkaninu tako da preklopi i zadnji dio 1,5 cm, a onda zaheftajte materijal za poleđinu kutije.

dizajnidom8

Da biste sklopili uzglavlje, isijecite komad šperploče debljine 0,5 cm koji će biti veličine cijelog uzglavlja. Poredajte kutije na naličje i sastavite ih jakom lepljivom trakom.Onda sve preklopite šperpločom i zašrafite da biste učvrstili sve slojeve. Na kraju prikačite alke na pozadinu, zakačite uzglavlje na zid i uživajte u rezultatu svog rada.

dizajnidom10

Kuhinjska polica

U trpezariji umjesto standardnih vitrina upotrijebite ovu zanimljivu kreaciju .Okačite dvije police za knjige horizontalno na zid, a treću postavite na pod. Izložite omiljene komade lijepog posuđa na najuočljivija mjesta, a servise koje veoma često koristite postavite tako da vam budu uvijek dostupni. Srednju policu postavite u visini pulta pa može da posluži i kao mini bar. Na taj način ćete joj stvoriti multifunkcionalnost, koja je uvijek pogodna za police koje se nalaze na ovoj visini.

dizajnidom9

Upečatljiv prolaz

Transformišite običan dovratak u poseban prolaz. Okačite zajvese u standardan dovratak da biste dodali topao, dekorativan detalj prostoru. Za sofisticirani finiš stavite dekorativnu karnišnu da biste postigli klasičan izgled. Na taj način ćete sasvim običan dio svog doma pretvoriti u zanimljiv detalj koji definitivno neće biti nezapažen, a poboljšat će i cjelokupan dojam o vašem enterijeru.

Oglasi