5 NAČINA ZA UGRADNJU UMIVAONIKA – prilagodite oblik svojim potrebama!

Umivaonici se mogu postaviti na razne načine  bilo  direktno na ploču ili djelimično ili se potpuno ukopati u gornju ploču ormarića. Ako je vaše kupatilo veće površine, umivaonik može da se postavi samostalno, što  znači da nije vezan za zid nego da ima vlastitu  bazu koja omogućava da ga ugradite  i na sredini prostorije.

Nadgradni umivaonik
U zadnje vreme najčešći način ugradnje umivaonika je upravo ovaj. Praktični ormarić postavljen  ispod umivaonika ima ulogu da sakrije sifon pa u njega možete ugraditi korpu za veš ili police za odlaganje dezinfekcionih sredstava .

dizajnidom16

Poluugradni umivaonik
Određene vrste umivaonika mogu se djelimično ugraditi  u kupatilski ormarić kao što je ovdje slučaj. Dio umivaonika je primjetan dok je veći dio sakriven.

dizajnidom18

Potpunou gradbeni umivaonik
Ovo je najpraktičniji način  ugradnje umivaonika kada je održavanje u pitanju . Zbog toga se mnogi često odlučuju kako fizika tako i privatna lica pa ih često možete vidjeti u javnim toaletima hotela, restorana ili tržnih centara .

dizajnidom15

Slobodnostojeći umivaonik
Veoma neobično rješenje jedte slobodno stojeći umivaonik. Ovakva ugradnja zahtjeva prostrano kupatilo a cijena i nije tako primamljiva jer je veoma visoka.

dizajnidom19

Umivaonik okačen na zid
Klasično rješenje na koje su mnogi navikli  jeste kačenje umivaonika na zid što je i zastupljeno u najvećem broju stanova i zgrada .

Oglasi