Skoro svi da vole paprike, veoma su zdrave i obiluju vitamnom C. A da li ste znali da čemu mogu da posluže peteljke paprike!

 

Vjerovato kao i svi kad spremate paprike nebitno na koji način odma sječete i kružite dio na kome se nalazi peteljka. Da li ste znali da u tom slučaju pravite jednu veliku grešku.

Zašto!?

Sljedeći put kad budete spremali paprike, peteljke odstranite, ali i ih ovaj put sačuvajte u vrećici, pa ih odložite u zamrzivač! Jer one će vam obogatiti obrok, evo na koji način! KAd prođe njihova sezona moći ćete da uživate u u ukusu. Jednostavno prilikom pripremem juha, čorbi, gulaša, mesnih soseva, dodajte peteljke iz zamrzivača i upotpunit ćete ukus hrani. Imajte na umu da peteljke koje dodate u hranu kasnije izvadite prije posluživanje, jer one služe samo kao pojačivač okusa, slično kao i lovorov list koji se izvadi prije jela.

Recept za crvene paprike sa bijelim lukom: Crvene paprike, operite i posusite, zatim ih stavite na pleh i ispecite, nakon pečenja vrele stavite u vrećicu da odstoje. Nakon što se ohlade, oglute, dodajte im bijeli luk, maslonovo i začinite sa jabukovom sirćetom i imate ćete odličnu salatu.

Oglasi