Zorka Pucar, koja je poznata kao “vidovita Zorka”, kao majka doživjela je nezamislivu tragediju. Suočila se sa gubitkom trojice svojih sinova. Zorka, zvana i “Prorok”, bila je udata za Radivoja Barbakova i sa četiri sina Dejana, Dragana, Pavla i Nebojšu živjeli su u Novom Miloševu, malom mjestu nadomak Kikinde. Mještani Novog Miloševa su saznali za strašnu “prorokovu” sudbinu nakon što je njen najstariji sin Dejan tragično poginuo u saobraćajnoj nesreći u 27. godini života. Pored toga, njen drugi sin Dragan, ratni veteran, kasnije je podlegao od raka u 27. godini života. 44. Da srceparaju okolnosti, njen najmlađi sin Nebojša preminuo je prije pet godina u 41. godini. “Proročica” je smogla snage da priča o njenoj tragediji, rekavši da je sahrana tri sina najpogubnija stvar roditelj može doživjeti.

 

Ona tvrdi da je predvidjela tragediju u svojoj porodici, prisjećajući se kako je molila Dejana da ne putuje u Crnu Goru, a on joj je prkosio i tragično izgubio život kada je autobus stigao u kanjon Morače. Zorka, proročica, i dalje trpi ogromnu patnju i plače danonoćno, a bol zbog njenog gubitka još je sirov u njenom srcu. Dragan, vojni vojni invalid, takođe se borio sa rakom. Nažalost, u februaru sam morao da položim svoje najmlađe dijete na odmor. Dragan je bio vrijedan građevinski radnik koji je zarađivao za život. Uprkos svojoj sposobnosti da predvidim događaje, bio sam nemoćan da spriječim ove strašne pojave. Srećom, moj sin Pavle je živ i uspješan, često me posjećuje u mojoj rezidenciji u Novom Miloševu. Iz drugog braka imam i sina Dragoslava koji je uzoran i vrijedan mladić, kako je Zorka svojevremeno rekla. Početkom 2000-ih Zorka, koja je ispovijedala psihičke moći, osuđena je na 25 dana zatvora po članu 13. Zakona o javnom redu i miru.

 

Ovaj zakon propisuje da pojedinci koji učestvuju u aktivnostima kao što su proricanje sudbine, tumačenje snova ili bilo koji drugi oblik prevare koji predstavlja prijetnju miru i spokoju građana ili remeti javni red i mir mogu biti kažnjeni novčanom kaznom. ili kaznom zatvora do 30 dana. Zorka je 1996. godine osnovala agenciju na opštini Palilula koja je pružala astrološke usluge i plaćala fiksni porez. Međutim, njena prava stručnost bila je u “gledanju u sliku”, a nije bila posebno vješta u astrologiji. Zorka je jasno stavila do znanja da svi zainteresovani za njene usluge moraju zakazati lični sastanak i donijeti fotografiju osobe koju traže. Osim toga, zatražila je i 50 njemačkih maraka kotizacije, koju je morala poslati unaprijed. Zorka je sa prvim mužem živjela u Novom Miloševu, a pričalo se da su njena djeca tamo imala poteškoća u odrastanju.

 

Oglasi