ŽUTO-SIVA KOMBINACIJA – ugodan dizajn za dnevnu sobu !

Ova mješavina djeluje perfektno u svim prostorijama, od kuhinje do kupaonice.  Dnevne sobe u kombinaciji žute i sive predstavljaju veoma  ljupke prostore koji osvježavaju i podižu raspoloženje, iz tog razloga što podsjećaju na ljeto i ova njena karakteristika je svima posebno potrebna tokom hladnih mjeseci kada nam nedostaje sunčeva svjetlost.

dizajnidom4

dizajnidom6

Dekorisanje sivom je zaista popularno, jer je ova boja dobra za sve površine – zidove, stropove, podove,kao i namještaj, tapecirane dijelove i asesoare, samo je veoma važno varirati sa nijansom  da bi se postigao željeni efekat.

dizajnidom8

Ako vam je glavni cilj uspostavljanje prozračnog i neutralnog interijera koristite golublje sivu, dok se ugljen siva nijansa koristi a u suprotnom slučaju. Crna boja također savršeno izgleda u kontrastu sa žutom i sivom , ali ako želite svjetliji izgled i prozračniji osjećaj morate  dodati krem ili  bijelu .
Ako se u dnevnom boravku već nalaze  sivi zidovi  postoji mogućnost dodavanja žutih akcenata, kao što su stolovi za kahvu,  par okvira za slike, jastuci i okviri kamina koji mogu biti izmijenjeni kada se za to ukaže potreba.

dizajnidom7

dizajnidom9

Oglasi