Balkanci znaju za tužbu Mirjane Antonović, bivše partnerke Miroslava Ilića, kojom pokušava da utvrdi očinstvo njihovog sina Devina. Takođe je poznato da je ona uspješno dobila legalnu DNK analizu. Međutim, nije toliko poznato da je “mrčajevački slavuj” uzvratio protivtužbom Mirjani. Ovaj bivši par vodio je dugotrajnu pravnu bitku koja je privukla pažnju tabloida i ostavila javnost neizvjesnom ko koga i iz kojih razloga tuži. Navodno, nakon što je dokazano da je Miroslav zaista Devin otac i da mora preuzeti odgovornost, odlučio je da podnese tužbu protiv Mirjane. Njegov advokat je tvrdio da je Mirjana prekršila pravila privatnosti i povjerljivosti tako što je javno otkrila sve detalje suđenja i informacije o njihovoj prošloj vezi.

 

Zanimljivo je da i njegova publika dijeli isti osjećaj, kao što se vidi u prepunim koncertnim dvoranama širom Balkana. Bez obzira na njegova prošla djela, bila dobra ili loša, sve mu se oprašta kada strastveno pjeva svoje poznate pjesme poput “Lučkasta si ti” i “Božanstvena žena”. Ovi klasični hitovi, koji su se slušali kroz njegovu uspješnu šestodecenijsko karijeru, postali su neizostavni dio svakog veselog događaja. Važno je napomenuti da se ove melodije kreću od živahnih i optimističnih do dirljivih balada, koje izazivaju i radost i tugu. Miroslav je u intervjuu za lokalno izdanje iskreno rekao da je pre svega upamćen po pokojnoj majci, koja je tragično preminula od teške bolesti u 47. godini.

 

U trenutku njene smrti, pjevač je imao samo 25 godina i već je imao zahtjevnu karijeru koja mu je ostavljala malo vremena da se brine o bolesnoj majci. Nakon smrti majke, razmišljao je da odustane. Ali njene posljednje riječi na samrtnoj postelji ponovo su podstakle njegovu odlučnost. “Moja majka je umrla u 47. godini kada sam imao samo 25 godina. Duboko me žalosti što nije svjedočila mojim uspjesima i kako sam napredovao u životu. Mislim da sam naslijedio sve njene osobine divljenja „Mogao sam da provedem sa svojom voljenom majkom. Kada sam se vratio iz Bugarske i video je, znao sam da joj je vreme ograničeno”, rekao je Ilić i nastavio: “Rekla mi je sine, glazba je tvoj život, ona je kruh za tvoju djecu. Shvati, tvoja je pjesma mnogima neophodna.’