Bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović otkrila je da je prošle godine znala za ubistvo pjevačice Jelene Marjanović, za koje je njen suprug Zoran Marjanović osuđen na 40 godina zatvora. Na pitanje novinara Miromira Marića šta zna o ubistvu, Hrkalović je odgovorila: “Tada sam radila u MUP-u, ali nisam bila izravno uključena u istragu ubojstva. Napadajući način na koji se istraga vodi, oni su u biti napad na čovjeka koji je preminuo i ne može se braniti, a to je nehumano.” Hrkalović je dalje navela da je policija nakon nekoliko dana istrage došla do saznanja da je njen suprug krivac za zločin iz strasti. “Mi smo već prvih dana znali da je Zoran Marjanović ubojica.

 

Sve ove činjenice su široko prihvaćene i presuda je donesena. Međutim, moju pažnju privuklo je nešto drugo. Davne 1990. desetogodišnji Zoran Marjanović dao je intervju na insistiranje svoje majke. Za to vrijeme cijela porodica se neobično ponašala. Zoran je u intervjuu govorio o svojim iskustvima putovanja kroz različite nivoe „astralnog svijeta“ u svojim snovima. Tvrdio je da je posjetio četiri negativna nivoa i sedam pozitivnih. Kada je upitan o negativnim nivoima, spomenuo je da su namijenjeni ubicama. Uznemirujuće je čuti dijete tako mladog doba kako raspravlja o ubicama i “Gradu mrtvih”, kako je napomenula Hrkalovićka.

 

Već u prvim danima utvrđeno je da je počinitelj Zoran Marjanović i tu nema ničeg tajnovitog. Samo je trebalo neko vrijeme da se dokazi potkrijepe, što je dovelo do presude. Žalosna je podijeljenost javnog mnijenja o toj osobi. Moram ponoviti da je Jelena bila u ranjivoj poziciji, na zemlji i molila čovjeka da joj poštedi život. Nema potrebe uljepšavati situaciju; žena je bila na koljenima, plakala je i preklinjala čovjeka da je poštedi. Vrijeme je da se ta stvar stavi na kraj i da se čovjek, kao što je i sud, osudi za gnusni zločin iz strasti koji je počinio”, kazala je Hrkalović.