Rijaliti program Zadruga je već 6 godina jedan od najgledanijih programa ovog tipa takmičenja. Željko Mitrović pomno bira takmičare , a veliku prednost imaju oni koji imaju lošu prošlost pa su tako učesnice ovog rijalitija uglavnom starlete , krimilanci i osobe sklone nasilju. Naime, zbog tragedije koja se dogodila 3 maja u Osnovoj školi Vladislav Ribnikar javnost smatra da takvi programi nisu pogodni za gledaoce jer s obzirom da je sve više nasilja a mlađe generacije imaju pristup ovom prgramu pa se smatra neprimjereno da se prikazuje.

 

Vlasnik i direktor Željko Mitrović je jučer najavio da uklida ovaj rijaliti program Zadruga, on je naveo da na preporuku predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića donio je odluku da u najkraćem roku ne duže od 10 dana ukine rijaliti. Željko je rekao da vjeruje da je jedinstvo Srbije kao i procjena predsjednika Vučića važnija od svake vrste interesa televizije kao i njegovog ličnog interesa.

 

Vučić je rekao da je razgovarao sa Mitrovićem te ga je zamolio da ukine rijaliti jer jedan dio ljudi u Srbiji smatra da rijaliti nije pogodan. Vučić je istakao da je lijepo zamolio Mitrovića da ukine rijaliti te da je na njemu da donese odluku šta će da uradi sa svojim programom. On je dodao da je spreman da o svemu priča ali niko ne smije da određuje da li neko smije ili ne da ima privatnu televiziju to je svat izbora. Vučić je dodao da će Srbija živjeti kao i srpski narod.

Na preporuku Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, doneo sam odluku da u najkraćem mogućem roku, ne dužem od desetak dana, ukinem rijaliti program “Zadruga”. Verujem da je jedinstvo Srbije i procena Predsednika Republike, važnija od svake vrste interesa Pinka i mog ličnog interesa!