ŽELITE LI MEDITERANSKI STIL ENTERIJERA – mediteranski stil predstavlja veoma popularan trend u dekoru današnjice

Mediteranski stil je veoma relaksirajuć te definitivno nikada neće izaći iz mode.
Ako želite da saznate kako da uključite ovaj stil u dekor svog životnog prostora, predstavljamo vam par ideja.

Boje
Prije svega, veoma je važno da izaberete prave boje, koje karakterišu ovaj stil. Tu su  različite nijanse plave i zelene boje, braon i naravno, bijele površine. Sve treba djelovati kao suncem okupan ambijent na morskom povjetarcu.Ukoliko vam ovaj dekor djeluje previše jednolično i dosadno, uvijek ga možete učiniti zanimljivijim sa različitim teksturama, dodajući grube drvene površine, bijelu ciglu, jutu i meksičke agave.

 

Namještaj
Namještaj bi trebalo da bude jednostavan i bez prefinjenih detalja ili pretjerano svijetlih boja. Možete se opredjeliti za bijele ili izbjeljene komade, prorodih nijansi drveta ili sličnih elemenata. Pleteni namještaj je takođe dobrodošao. Što se tiče tapaciranih dijelova, oni mogu biti kreirani od istih karakteristika mediteranskog stila, sa druge strane mogu biti jednostavno bijele ili pak krem boje.

  

Aksesoari
Pored tekstura, možete dekorisati svoj prostor sa upadljivim ili jednostavno interesantnim aksesoarima koji se uklapaju u ovaj stil. Za mediteranski dizajn izaberite morska blaga, azujelo pločice, koje su jako popularne i tradicionalne komponente mediteranskog stila, a možete ih vidjeti u mnogim mediteranskim gradovima kako prekrivaju kuće, pa čak i ulice. Dekorativno posuđe i pletene korpe su takođe odlična ideja koja se može sprovesti u djelo unutar bilo kojih prostorija, osim u kuhinji.