DNK testiranje se pokazalo kao veoma efikasan način za ponovno spajanje porodica širom svijeta. Nebrojeni izvještaji o davno izgubljenim rođacima koji su se ponovo našli, služe kao dokaz za to, uključujući slučaj kada je sin koji je odveden u dobi od dvije godine konačno ponovo spojen sa roditeljima nakon 32 godine, ili drugi slučaj kada je beskućnik uspio ponovo uspostaviti vezu sa svojim sinom nakon duže razdvojenosti. Ova ponovna okupljanja često izazivaju intenzivne emocije, jer pojedinci shvate prisustvo članova porodice kojih ranije nisu bili svjesni. Na primjer, uzmite u obzir priču Johna Pritcharda, koji je ostao nesvjestan činjenice da je imao sina po imenu Karl Benson više od 50 godina.

 

Pritchard nije saznao istinu sve dok nije primio e-mail od čovjeka koji je tvrdio da je njegov sin. Ovaj čovjek, po imenu Benson i star 56 godina, predao je svoj DNK na web stranicu predaka i dobio je iznenađujuće rezultate. BBC je objavio da je Pritchard bio šokiran kada ga je Benson obavijestio da imaju 100 posto DNK odnos roditelj/dijete. Benson je izrazio želju da razgovara sa Pritchardom ili da se lično sastane sa Pritchardom kako bi finalizirao preostale detalje. Pritchard, porijeklom iz Porthcolna u Bridžendu u Velsu, rođen je tokom Drugog svetskog rata, baš kao i mnoga druga deca. Njegove prve godine bile su teške zbog zlostavljanja od strane njegovog očuha. Sa 16 godina, Pritchard je napustio Wales i radio kao mašinovođa u Didcotu pet godina.

 

Tokom ovog perioda, imao je kratku romantičnu vezu sa Bensonovom majkom. Nakon toga, susreo se s Jill, koja je na kraju postala njegova supruga. U to vrijeme nije bio svjestan svog roditeljstva sve do 18. oktobra 2021. On je otkrio: “Prije nekoliko godina, moj sin Jason mi je poklonio DNK test kao božićni poklon, samo iz zabave. Uradio sam test, ali ga nikad nisam nastavio dalje… samo sam bio zainteresovan da otkrijem informacije o svom poreklu.” Upravo je ovaj test omogućio Bensonu da konačno uspostavi vezu. Ostatak pročitajte OVDJE.

 

Oglasi