U regionu je turska drama “Zlatni kavez” postala neverovatno popularna.Osim zadivljujuće priče koja se usredsređuje na istaknutu porodicu u Istanbulu, glumci u seriji privukli su veliku pažnju.

Uloga Ferita, koju igra mladoliki Mert Ramazan Demir, posebno je zapela za oko ženama širom svijeta. U prilogu ovog članka u In magazinu, Showbuzz.dnevnik.hr donosi intervju s ovim izvanrednim glumcem, u kojem govori o transformaciji koju je donijela uloga Ferita i je li očekivao ogromnu popularnost serije.

Iako u seriji glumi korumpiranog imućnog pojedinca, istina je da je Mert Ramazan Demir 25-godišnjak koji je zbog uloge u “Zlatnom kavezu” postao jedan od najtraženijih Turaka. U slobodno vrijeme Mert je aktivan pojedinac koji uživa u sportovima poput boksa, fudbala i košarke. Mert je priznao da je njegova uloga Ferita imala dubok uticaj na njega i da je čak dovela do lične transformacije.

“Čudno je, zaista. Šest dana od igranja ovog lika i bezbroj sati provedenih, ljudi me stalno pitaju da li smo Ferit i ja ista osoba. Istina je da sam prije početka ovog projekta bio potpuno drugačiji pojedinac. Međutim, kako sam Počeo sam da se naseljavam u ulogu Ferita, postepeno sam asimilirao njegove crte ličnosti. Došlo je do tačke da se ugledam na Feritovo ponašanje u svom svakodnevnom životu. Prilagođavam se njegovom raspoloženju, pa ako postoji scena u kojoj se ponaša razmaženo, postajem malo i derište. Ili ako treba da bude ljut i da viče, nosiću tu ljutnju sa sobom tokom dana”, objašnjava Mert.

Iako nije nužno lik kome se treba diviti, Ferit je uspio pridobiti naklonost žena iz svih krajeva svijeta.

Mert tvrdi da svake sedmice otkriva različite aspekte Ferita, jer svaki scenarij predstavlja njegovu novu stranu. Mert izražava iznenađenje svaki put kada naiđe na novu Feritovu osobinu, uzvikujući: “Je li on zaista takav?” Ferit se općenito doživljava kao arogantan, uobražen, pa čak i narcisoidan. On ne cijeni ničije mišljenje posebno osim svog, i ne cijeni ništa. Jedina osoba koju Ferit visoko cijeni je njegov djed, za kojeg vjeruje da je najveći autoritet. Osim svog djeda, spreman je napustiti bilo koga. Nakon što postigne svoje ciljeve, nastavlja sa svojim životom, prema Mertovim zapažanjima.

Ljubavne intrige sastavni su dio radnje ove serije. Ferit, glavni lik, oženjen je Sejranom, koja je bila prisiljena da se uda za njega. Zanimljivo je da je Sejranova sestra Suna prvobitno trebala biti Feritova žena, ali se sudbina umiješala i Sejran se umjesto toga oženio Feritom.

Mert je prokomentarisao da je razlog zašto je Seyran toliko vrijedna za Ferit to što je ona uvijek u opoziciji s njim, te što potkopava njegovo samopoštovanje. Mert je takođe spekulisao da će Ferit jednom kada dobije Seyran, možda izgubiti svoju vrednost zbog njega. To je zato što je njena vrijednost za Ferita isključivo zasnovana na njenoj nedostižnosti za njega.
Osim veze na ekranu, ovaj par izgleda da ima vezu i kada kamere ne rade. Kružile su glasine da su Mert Ramazan Demir i glumica Afra Saraçolu romantično povezani, posebno nakon što je Afra raskinula sa svojim dugogodišnjim dečkom ubrzo nakon što je počela produkcija serije. Nije iznenađenje da postoje mnoge spekulacije o njihovoj vezi, s obzirom na ogromnu popularnost serije Zlatni kavez u Turskoj i van nje.

Mert prenosi svima koji je prate:
Izražavajući zahvalnost, Mert je naveo da im je izuzetno zahvalan. Ohrabrio je svoju publiku da nastavi pratiti projekat, obećavajući im da su još uzbudljiviji razvoji na vidiku. Mert je opisao da projekat poseduje magičnu kvalitetu, ostavljajući svojim slušaocima osećaj čuđenja i iščekivanja.

Oglasi