Tokom ljeta, društvene mreže su preplavljene video zapisima i fotografijama koje prikazuju ljetni odmor. Međutim, ne mislimo na sadržaj koji je posebno kreiran i uređivan za privatne profile. Umjesto toga, ono o čemu govorimo je viralni sadržaj koji prikazuje nefiltrirano ponašanje turista u popularnim ljetovalištima u Crnoj Gori, Hrvatskoj ili Grčkoj. Od svih nedavnih videa koji su dobili značajnu količinu komentara i lajkova, jedan se izdvaja.

 

Ovaj video je snimljen u Dobroj Vodi, u blizini Bara, a prvobitno je postavljen na TikTok prije nego što je podijeljen na Tviteru. To je izazvalo brojne reakcije na ponašanje pojedinaca na gradskim plažama. Konkretno, na snimku se vidi grupa turista na plaži kako uživaju u pjesmi “Veseli se srpski rode”, ispijaju pivo i prave gest sa tri prsta dok glasno pjevaju. U međuvremenu, neki posmatrači šute ili pokušavaju da se usredsrede na svoje zadatke.

 

Vrijeme je lijepo, sa suncem i morem, ali nekima to ipak nije dovoljno. Određena grupa korisnika Tvitera smatrala je da je ovo namjerna provokacija srpskih turista prema Crnogorcima, dok drugi nisu našli ništa uvredljivo u uživanju u moru ili u stihovima pjesama koje su čuli. Prema opisu iznad videa na Twitteru, gdje korisnici u komentarima izražavaju svoje mišljenje, postoje gomile bolesnih pojedinaca koji prave probleme umjesto da se odmaraju u trenucima dokolice. Međutim, korisnici interneta nisu nijansiraniji ili nježniji u svom pisanju.

 

“Svinje. Bolje se kupajte u Gani, iako niko ne viče na vas. I ne vičite na uvo”, Oni bukvalno sve rade iz inata, samo je pitanje dana kada će neko razbiti film i doći do Kuruslusa ” “, “Gdje više od 20%, odmah počinje šuga”, “Zagađuju svaku plažu”, “Odmor košta 10 eura dnevno, a nosi pivo”, oštri su i ljuti komentari. Druga grupa korisnika Twittera zauzela je potpuno drugačiji stav.