Kada govorimo o muzičkoj sceni u Jugoslaviji osamdesetih godina moramo priznati da je Lepa Brena bila neprikosnovena. Mnogi su njenu popularnost nazivali fenomenom jer su je narodne mase naprosto obožavale. Brena, je u nekoliko navrata podijelila  brojne priče o svojim susretima s poznatom proročicom Baba Vangom. Prema Breni, ona nije jedina primateljica predviđanja o svojoj sudbini. Zanimljivo je da su njezina sjećanja isprepletena s muškarcem koji je od malih nogu predvidio njezine trijumfe.

 

Postojala su dva proroka koji su odigrali značajnu ulogu u oblikovanju mog života. Tijekom svojih tinejdžerskih godina nisam baš bio partijaner, radije sam ostajao kod kuće. Živo se sjećam jednog trenutka kada smo moja majka i ja bile u posjetu našoj susjedi, teti Seni. Tada nam je prišao stariji gospodin tražeći čašu vode. Bez oklijevanja sam mu odmah donio jednu. Ljubazno je ušao u sobu i sjeo, au tom trenutku počela su se odmotavati sjećanja Lepe Brene.

Raspitujući se o mom vlasništvu, nastavio je komentirati: “Promatrajte svoju kćer; ona će postići golemu slavu.” Njegov pogled seže daleko u daljinu, a njegov doseg odgovara širini njegovih ispruženih ruku. U tom trenutku nisam mogao a da ne odbacim te apsurdne ideje.

Nakon što sam prenio njegovo proročanstvo da ću zauvijek biti poznat kao Josip Broz Tito, nisam mogao a da to ne odbacim kao potpunu besmislicu, nemogućnost. Međutim, gledajući me u oči, otkrio je sopstvenu ranjivost, priznajući da ga muči bolest, tačnije dijabetes, i da će uskoro krenuti na Sremski front. U tom trenutku uputio je srdačnu molbu, zamolio me da ga se sjetim kad za to dođe vrijeme, da ga držim u mislima i da mu odam počast paljenjem svijeće.

 

Lepa Brena je u emisiji “Amidži šou” izrazila svoje neodoljive emocije prisjećajući se značajnog trenutka iz djetinjstva. Intenzitet iskustva ganuo ju je do suza dok je razmišljala o nepoznatom putu koji je bio pred njom. Čak se i sada živo sjeća upletene osobe i nastavlja odati počast paljenjem svijeće na njih.

Tijekom svojih koncertnih turneja po Bugarskoj imao sam priliku po drugi put susresti se s proricanjem sudbine. U tom razdoblju su mi savjetovali da posjetim Babu Vangu.

U ranim godinama života često postoji osjećaj strepnje o onome što je pred nama. Večer prije sam si priuštila slatko, kako to tradicija nalaže. U nastojanju da ostanem neprimjetan, obukla sam se skromno. Kad je bila u posjeti, Baba Vanga je upitala: “Jesi li ti Lepa Brena?”

U svojoj sam knjizi prije pet godina predskazao da će se netko spustiti s neba i osvojiti srca bugarskog naroda. Ovu osobu, opisanu kao ženu srebrnoplave kose, nacija bi obožavala. Nadalje, bilo je predviđeno da će se udati za čovjeka odjevenog u netaknutu bijelu uniformu. Osim toga, ova bi znamenita figura sagradila velebnu rezidenciju u kojoj bi se okupljali glazbenici i izvođači, a rađala bi isključivo sinove, nikako kćeri. Kako bi dostigla zrelost, postigla bi izvanredne podvige. Baba Vanga, koja mi je prorekla te događaje, pokazala se posve točnom. U početku skeptičan, na kraju sam shvatio nepobitnu istinu u njezinim riječima.

Biografija:

Rođena 20.10.1960.godine u Tuzli, Fahreta Jahić je kćerka Abida i Ifete Jahić. Uz brata Faruka i sestru Fikretu, njena obitelj se kasnije preselila u Brčko. Unatoč njihovim ograničenim financijskim mogućnostima, Fahreta je uživala u radosnom odrastanju u gradu smještenom na rijeci Savi. Odlična akademska, osnovnu i srednju školu završila je u Brčkom. Slijedeći svoju strast prema geografiji, Fahreta se odvažila na daljnje studije u Beograd. Međutim, njezino akademsko putovanje prekinuto je zbog njezine pjevačke karijere u usponu.

Detalji koji okružuju njezinu tranziciju od učenice koja je sanjala da postane studentica do poznate pjevačice ostaju misterij. Ipak, jedno je sigurno – pjevačku karijeru započela je na prilično nekonvencionalnom mjestu: u pubu. Tamo su joj se putevi ukrstili s talentiranim glazbenicima Slatkoga greha, poznatog pratećeg sastava kojeg čine prekaljeni izvođači iz “showman grupe” Lira Show, predvođeni vrsnim harmonikašem Aleksandrom Sašom Popovićem.

Ova suradnja ih je potaknula da postanu jedna od najtraženijih grupa u svom žanru, osvojivši publiku u raznim hotelima diljem Vojvodine, posebice u Kikindi. Početkom osamdesetih njihov talent dovodi ih u prestižni beogradski hotel Taš, gdje ih je medijima i gradskoj eliti predstavio tadašnji direktor hotela Vladimir Cvetković.

U nezaboravno poslijepodne u jesen 1981. Lepa Brena napravila je eksplozivan iskorak koji je iznenadio sve. Nastupajući pod novim imenom, osvojila je publiku u vrlo gledanom poslijepodnevnom show programu koji je vodio omiljeni Milovan Ilić-Minimaks, ostavivši neizbrisiv trag u našoj zemlji u idućem desetljeću.

Oglasi