Bez obzira na činjenicu koliko se brinete o čistoći, nemoguće je da se spriječi nakupljanje prašine u vašem domu.

Ona ćesto dolaz sa obuće, kućnih ljubimaca, namještaja pa čak i sa našeg tijela. Međutim, zašto ne bi pokušali da količinu prašine svedete na minimum? Evo i kako to možete učiniti…

Sa usisavanjem jednom u sedmici vi ćete ukloniti veću količinu prašine sa tepiha ali sa površina, ali je isto tako bitno da i koristite pravu stvar za posao. Uspravni usisivač sa filterima je najbolja opcija za tepihe i za namještaj, dok se standardni koriste zbog svoje velike usisne snage, za usisavanje podova, pličica i ostalih vrsti tvrdih površina.

Možda mislite kako je metla od perja najbolji (ali i najzabavniji) načina za čišćenje površina od prašine, ali niste u pravu. Naime, na ovaj način ćete samo razbacati po kući prašinu. Koristite za brisanje prašine vlažnu krpu koja će prašinu mnogo bolje da drži pod kontrolom.

Ukoliko imate običaj da po svojoj kući hodate u obući, ne samo da ćete u obući da unesete svu prljavštinu, nego ćete unijeti i sve klice kao i bakterije. Izuvajući se pred ulaznim vratima, vi možete i eliminisati i do 70% prašine i prljavštine koja bi u protivnom završila u vašem domu.