All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

ZANIMLJIVA BUDUĆNOST: LIFTOVI KOJI SE KREĆU HORIZONTALNO

loading...

ZANIMLJIVA BUDUĆNOST: LIFTOVI KOJI SE KREĆU HORIZONTALNO – ThyssenKrupp je objavio da je lift MULTI ugrađen u probnu zgradu te da se uskoro očekuje njegova primjena u komercijalne svrhe

Renomirani proizvođač liftova je još 2014. godine otkrio da radi na liftovima bez sajli koji bi se mogli kretati i vertikalno ali i horizontalno. Ova ideja odlično je prihvaćena od strane arhitekata jer bi takvi liftovi značajno uticali na razvoj visokih zgrada jer bi eliminisali potrebu za vertikalnim poravnanjem, te bi ujedno smanjili i dimenzije liftovskog okna. Ova ideja postaje realnost: njemačka kompanija ThyssenKrupp objavila da je prvi lift MULTI ugrađen u probnu zgradu.

ThyssenKrupp najavljuje da će East Tower u Berlinu biti prva zgrada u kojoj će se ugraditi ovaj lift MULTI i to još do kraja ove godine.

Liftovi koji su izmišljeni davne 1854. godine i nisu se mnogo mijenjali do danas. Zbog toga je ovaj proboj njemačke kompanije toliko zanimljiv jer će unijeti revoluciju u vertikalnoj ali i horizontalnoj komunikaciji unutar objekta.

Tags: , ,

Related posts

UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA

loading... UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA – novi dekori unutrašnjih vrata proširuju mogućnosti za opremanje...