Usvojite zdrave jutarnje navike, jer samo na taj način možete biti puni energije kako biste uspjeli izvršiti sve svoje obaveze uspješno!

Kako bismo to postigli, treba da usvojimo zdrave jutarnje navike koje će nas ojačati, napuniti energijom i dobrim raspoloženjem – i svet je naš.

Kao prvo! Čaša vode nakon buđenja – hidrirajte organizam odmah nakon buđenja, jer niste pili ništa zadnjih šest, sedam, osam sat. Dodajte malo limuna, meda i đumbira i telo će odmah pozitivno reagovati, a metabolizam će se probuditi.

Istezanje i vežbanje – genijalna stvar za buđenje, kako uma tako i tela. Ako niste preveliki fan vežbanja, ipak se naterajte maka na par minuta istezanja, vaše telo će vam biti zahvalno.

Doručak – najkorisniji obrok u danu, treba ga pojesti do sat vremena nakon buđenja i, naravno, treba da bude obilan i dobro uravnotežen. Nemojte izlaziti iz kuće bez doručka!

Planiranje – ako ste dobro organizovani, već ste uveče napisali sve što morate da obavite. Nakon buđenja, istezanja i doručka, vaš um je odmoran i svež, pa još jednom pregledajte listu i napravite izmene ako je potrebno.

Pokret u novi dan – prve stvari na listi neka budu najteže i najzahtevnije. Kad njih savladate sveži i puni energije, ostaće vam dovoljno koncentracije i snage za ostatak dana, a raspoloženje zbog uspešno odrađenih najgorih zadataka biće dodatna pogonska energija.

Dakle, ukratko – kad se probudite, nemojte odmah navaliti na kafu, cigarete, mejlove i društvene mreže, na taj način nemate šansi da proživiti uspešan dan!

Oglasi