Lepa Brena, poznata pevačica, izgleda da doživljava neku vrstu anksioznosti ili straha zbog kojih često prikriva svoj identitet u javnosti koristeći razne pokrivAče za glavu, uključujući šešire, naočare i kape. Osim toga, ona sada drži strogu politiku u pogledu fizičkog kontakta sa drugima i zabranjuje grljenje ili druga neprikladna dodirivanja, držanje za ruke ili prilaženje za vrijeme njenih nastupa. Nejasno je da li ovo ponašanje proizlazi iz istinskog straha ili je jednostavno rezultat njene kultivirane potrebe za granicama i poštovanjem.

 

Prije kratkog vremena, u Crnoj Gori, održana je nevjerovatna romska proslava. Tokom ovog velikog događaja upućena je neobična molba svim prisutnima da se uzdrže od bilo kakvog fizičkog kontakta sa uvaženim počasnim gostom. Osim toga, pomno je pripremljena ekskluzivna pozornica, nedostupna za svakog pojedinca. Ova vanredna odredba se striktno poštovala, jer je deset budnih zaštitara marljivo pazilo da se ni jedna duša ne usudi da snimi fotografiju pored uvaženog gosta.

 

Prije desetak godina, tokom jednog običnog dana, Brena je prvi put doživjela neobičnu i zabrinjavajuću promjenu u izgledu svoje ruke. Poprimila je neobičnu ljubičasto-plavu nijansu, što ju je uzbunilo. Tražeći medicinsku pomoć, dijagnosticirana joj je Tdaa i zbog toga je podvrgnuta operaciji na VMA. Međutim, čak i pred nedaćama, Brenina odlučnost nije pokolebala. Umjesto da prekine koncert, ona je genijalno prebacila mikrofon u lijevu ruku, podigla desnu i nastavila da pjeva. Za čudo, njena ruka je brzo povratila svoju normalnu boju, što joj je omogućilo da bez problema nastavi sa svojim nastupom. Međutim, među svim zdravstvenim izazovima s kojima se Brena susrela, najozbiljniji i najteži je reumatoidni artritis.

 

Ova bolest značajno pogađa zglobove i češća je među ženama nego muškarcima. Brena se hrabro borila protiv ovog stanja, podnoseći bol i ograničenja koja ono nameće njenom svakodnevnom životu. Uprkos poteškoćama sa kojima se suočava, ona nastavlja da istrajava i pokazuje svoj talenat kao voljena folk diva. Brena, koja se bavi raznim zdravstvenim problemima, sada je izuzetno oprezna i budna u pogledu svog zdravlja. Hrabro se borila protiv trombofilije, zdravstvenog stanja zbog kojeg je više puta bila hospitalizirana, što je dovelo do dugotrajne i izazovne bitke. Kao rezultat toga, Brena se navikla na stroge zdravstvene smjernice, pažljivo izbjegavajući hranu ili piće koje nije preporučljivo za njeno specifično stanje.