Nakon ubistva Zorana Đinđića u Srbiji je uvedeno vanredno stanje. Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je veliku akciju hapšenja osumnjičenih pod nazivom “Sablja”. Jedna od privedenih bila je i proslavljena pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović. Njeno hapšenje dogodilo se pet dana nakon Đinđićevog ubistva, a izvršen je i pretres njenog naslednog imanja u ulici Ljutice Bogdana 3. Ključni članovi zemunske grupe Zoran Vukojević Vuk i Dragan Ninković Prevara privedeni su 17. marta 2003. godine. U saopštenju MUP-a se navodi da su hapšenja rezultat dojava anonimnih građana i informacija prikupljenih od njih. Među uhapšenima je i Zoran Vukojević Vuk, suspendovani policajac i šef obezbjeđenja vođe zemunskog klana Dušana Spasojevića, zvanog Šiptar.

 

U saopštenju MUP-a se navodi da su dvojica osumnjičenih pružala otpor hapšenju i pokušali da pobjegnu, ali da su ih na kraju uhapsile posebno formirane ekipe. Prilikom pretresa stana Svetlane Ražnatović, SUP Beograd ju je priveo i otkrio značajnu zbirku od 88 predmeta. U Cecinom stanu policija je pronašla razne marke i kalibre oružja, uključujući 21 pištolj i revolver, kao i tri kutije u kojima se nalazilo 5.000 komada municije kalibra 7,62 mm. Osim toga, vlasti su otkrile opremu vojne policije kao što su kompasi, laserski daljinomjeri, telefoto objektivi, lisice, samostrel sa 20 strijela, dvije maske sa otvorima za oči i usta, prigušivači, uređaji za nadzor noćnog djelovanja, više vreća municije za pištolje i revolvere, 21 službenu palicu i jedan par vukovarskih registarskih oznaka.

 

Većina oružja bila je sakrivena u posebno dizajniranom oklopnom bunkeru. U policijskoj akciji pripadnici MUP-a su oko 7.30 časova ušli u Cecinu rezidenciju, dok su maskirani pripadnici Žandarmerije svojim džipovima opkolili okolinu. Svedoci iz obližnjih kuća izjavili su da su prethodne večeri prije pretresa uočili maskirane osobe u Sokobanjskoj i Ljutice Bogdana. Prilikom pretresa Cecinog stana, privedeni su radnici obezbjeđenja na ulaznoj kapiji i tri crna džipa “linkoln” parkirana preko puta. Pretresu Ražnatovićeve kuće prisustvovao je i Dragan Karleuša, zamijenik načelnika Uprave za suzbijanje organizovanog kriminala.

 

Ubrzo nakon što je Karleuša otišla, policija je iz lokala izvela još najmanje jednu osobu i prevezla ih službenim vozilom sa zatamnjenim staklima. Akcija je završena oko 16.00 sati, a prema riječima očevidaca, jedina osoba kojoj je dozvoljen ulazak tokom uviđaja bila je Slavka Ražnatović.

Oglasi