Lidija Vukićević nedavno je napravila veliku promjenu u svom izgledu, odlučivši se za ravnu frizuru koja je u suprotnosti s njezinim prepoznatljivim dugim, crnim, kovrčavim uvojcima. Ova transformacija je toliko dramatična da je gotovo neprepoznatljiva na prvo pogled, a njezini obožavatelji su bili iznenađeni i oduševljeni novim izgledom.

Osim ove vizualne transformacije, Lidija je nedavno otkrila da je pronašla novog partnera koji je 15 godina mlađi od nje. Prema njezinim riječima, ovaj novi partner donosi svježi osjećaj sreće u njezin život. Lidija je izrazila svoju sklonost prema pronalaženju partnera koji dijeli sličnosti s njom, nasuprot ideji da se suprotnosti privlače. Naglašava važnost emocionalne povezanosti i razumijevanja između partnera.

Kao osoba koja duboko proživljava svoje emocije, Lidija ističe važnost regulacije tih emocija kako bi održala svoju dobrobit. Naučila je kroz iskustvo da je važno pažljivo odabrati kome će pružiti svoju podršku, jer njezina sposobnost empatije i suosjećanja može imati negativne posljedice ako se ne koristi pažljivo.

Ove promjene u njezinom životu pokazuju Lidijinu spremnost za osobni rast i promjene, kao i njezinu predanost pronalaženju sreće i skladnog života, kako u osobnim odnosima tako i u svom javnom životu kao poznatoj glumici.

BONUS ČLANAK:

Indeks tjelesne mase (ITM) je korisna mjera za procjenu zdravstvenog rizika povezanog s tjelesnom težinom. Evo kako se izračunava:

Priprema podataka:

Tjelesna težina: Trebate znati svoju tjelesnu težinu izraženu u kilogramima.
Visina: Trebate znati svoju visinu izraženu u metrima.
Formula za izračun ITM:
ITM se izračunava pomoću sljedeće formule:

𝐼
𝑇
𝑀
=
Tjelesna te
z
ˇ
ina (kg)
Visina (m)
2
ITM=
Visina (m)
2

Tjelesna te
z
ˇ
ina (kg)

Primjer izračuna:
Pretpostavimo da je osoba teška 70 kg i visoka 1.75 m. Izračunajmo njezin ITM.

Tjelesna težina = 70 kg
Visina = 1.75 m
ITM =
70
1.7
5
2
1.75
2

70

ITM =
70
3.0625
3.0625
70

ITM ≈ 22.86
Tumačenje rezultata ITM:

ITM manji od 18.5: Pothranjenost
ITM između 18.5 i 24.9: Normalna tjelesna težina
ITM između 25 i 29.9: Prekomjerna tjelesna težina
ITM 30 ili više: Pretilost
Važnost ITM-a:

ITM je koristan za procjenu zdravstvenih rizika, kao što su rizik od srčanih bolesti, dijabetesa tipa 2 i drugih bolesti povezanih s prekomjernom ili nedovoljnom težinom.
ITM također može biti važan indikator zdravlja kostiju, jer prekomjerna ili nedostatna težina mogu utjecati na gustoću kostiju i rizik od osteoporoze.
Ovaj izračun je jednostavan način za početak razumijevanja vašeg zdravstvenog statusa u kontekstu tjelesne težine i može vam pomoći u odlukama o zdravlju, uključujući i mjere koje možete poduzeti kako biste unaprijedili svoje zdravlje kostiju.

Oglasi