Nakon vijesti o promjeni statusa veze Danijele Martinović, mediji nisu gubili vrijeme na razgovore o novootkrivenoj pjevačicinoj romansi.

Dok su jedni još pokušavali identificirati čovjeka koji joj je zarobio srce, drugi su već vidjeli kako stoji pred oltarom s Josipom Plavićem. Od tog trenutka kruže spekulacije o vremenu i vjerovatnoći vjenčanja Danijele Martinović. Zanimljivo je da je Grašov, neudata mlada žena, dala najpronicljivije odgovore na ova pitanja. Tokom promocije svog romana “Tušak duše” udubila se u Danijelino emotivno stanje, njenu čežnju za brakom i mogućnost venčanja.

Da intriga bude veća, Danijela je i sama podijelila fotografiju sa svojim novim partnerom, kojeg su njeni fanovi opisali kao nevjerovatno atraktivnog i šarmantnog, dok ga ona doživljava kao snažnu i perspektivnu figuru u svojoj budućnosti.

Josip se pokazao kao postojana i pouzdana prisutnost u svom životu, pristupajući svakoj situaciji s pedantnošću i smirenim držanjem. Trenutno potpuno uživa u avanturističkim ekspedicijama na quad biciklima po izazovnim stazama koje vijugaju kroz guste šume. Josip ima raznolika interesovanja, sudjelovao je u uzbudljivoj aktivnosti paintballa, čak je osnovao i rock bend u kojem je komponovao većinu njihovih pjesama. Osim toga, on pronalazi utjehu i svoju kulinarsku stručnost pokazuje kroz kuhanje, često je iznenađujući divnim jelima. Povremeno je prati na koncertima, kad god mu obaveze dozvoljavaju. Ovim rečima je dovela do svog izabranog partnera Danijelu i otkrila da li je doživela ljubav na prvi pogled i opisala njihov prvi susret: Razmišljanje o njegovom glasu i dalje izaziva u meni strah.

Uprkos zvaničnoj prirodi našeg razgovora i nepoznatim okolnostima, vladao je mir i smirenost. Kad smo došli do kraja naše rasprave, umjesto da se oprosti sa uobičajenim “zbogom”, on mi je prenio ove riječi: “Neka te prati tvoj osmijeh.” U tom trenutku sam shvatio da ova osoba posjeduje izuzetne kvalitete. Danijela i Josip su tokom intervjua otvoreno iskazivali ljubav jedno prema drugom na njegovom imanju u blizini Zagreba. Bilo je evidentno da pevačica nije imala nameru da sakrije namere da u bliskoj budućnosti uspostavi zajedničku rezidenciju. Već neko vrijeme zamišljam izvanredan dom smješten usred prirode, ukrašen živahnim cvjetovima. Negdje oko Božića, moj san će se ostvariti. Na novinarsko pitanje da li je na njihovu odluku da žive zajedno uticalo uvrštavanje poglavlja pod nazivom “Njeno veličanstvo” posvećenog vjenčanici njen odgovor je dokumentovao magazin Story.
Mom procesu pisanja nedosta

“Pisala sam spontano, bez neke posebne strukture ili rasporeda. Ujutro bih pripremila šalicu kave, smjestio se u fotelju i počela pisati. Često sam usput iznenadila samu sebe. Vjerujem da čak i neživi predmeti posjeduju vlastito postojanje, misli, iskustva i sjećanja. Neočekivano putovanje bijele haljine doživjelo je obrat koji je prkosio svim planovima. Našla se na mjestu koje nije očekivala, ostavljajući haljinu preispitujući svoje okolnosti. “Jesam li ovdje pukim slučajem ?” razmišljala je.

Oglasi