Marina, Youtuber i vlasnica web stranice “Dating Beyond Borders”, ima za cilj da uhvati suštinu zabavljanja i ljubavnog života u različitim zemljama kroz svoje video snimke, gdje se sarađuje s lokalnim stanovništvom kako bi prikazala jedinstvene kulture zabavljanja širom svijeta.

U nedavno objavljenom videu na svojoj stranici, upustila se u razgovor sa Mirzom iz BiH, koji joj je pokušao dati uvid u lokalnu situaciju i karakteristike žena u tom regionu.

Marina se raspitivala o njegovom iskustvu sa zabavljanjem sa ženama iz BiH, tražeći objašnjenje. Odgovorio je opisujući ih kao pojedince sa strašnim ličnostima, često preuzimajući ulogu dominantne figure u domaćinstvu, zahtijevajući određenu vještinu za navigaciju i rukovanje takvom dinamikom.

Nadalje je naglasio da muškarci posjeduju izuzetno snažne ličnosti.

Marina se raspitivala o preferencijama žena u BiH prema “mačo” muškarcima, tražeći pojašnjenje. U odgovoru je naveo da to varira u zavisnosti od generacije. Ponekad žene zaista cijene prisustvo asertivnih bosanskih i srpskih muškaraca.

Za razliku od toga, on je ustvrdio svoju potpunu različitost i nastavio sa pružanjem detaljnog izvještaja o tome šta scena zabavljanja podrazumijeva u Bosni i Hercegovini.
Prema njegovim riječima, BiH ostaje ukorijenjena u konzervativizmu, tradiciji i snažnom naglasku na porodičnim vrijednostima. Uključivanje u veze za jednu noć je veoma nezadovoljno, jer se veze shvaćaju ozbiljno kada ljudi odluče da počnu izlaziti.

Video je izazvao mnoštvo komentara, pri čemu je značajan broj pojedinaca izrazio slaganje sa njegovim prikazom scene zabavljanja u Bosni i Hercegovini, potvrđujući da je tačno prikazao stvarnost situacije.

 

@datingbeyondborders They are bosses. #bosnia #bosniaandherzegovina #balkantiktok #balkan #dating #streetinterview #interview #relationship ♬ Balkan Bass – Gistro Bancho

Oglasi