– Vjerujemo da ste do sada jako puno puta gledali filmove, koji govore o kućnim ljubimcima koji se ne mogu odvojiti od svoga gazde ili gazdarice, koji je nedavno preminuo. Imamo čak i film, a priča je iz Japana, gdje je američki haski punih 9 godina dolazio na mjesto, gdje je dočekivao svoga gazda dok bi se on vraćao sa posla. Međutim, on je tamo ostao do svoje smrti, a svaki dan je dolazio na stanicu, a tamo nije bilo nikoga.

  • Jedna Slavica svojim je fotografijama rasplakala pola Srbije. Na njima se vidi mačka koja već 10 dana ne želi da ode sa groba svoga druga odnosno Slavičinog mačka, koji je nedavno uginuo. Fotografije tužne mace, objavljene u Fejsbuk grupi Svi mi koji volimo mačke, izazvale su brojne komentare ljudi koji su u neverici gledali sirotu životinju kako tuguje, čak i oni koji mačke smatraju za podle i zle životinje koje misle samo na sebe.

Fotografija svedoči o osećanjima koje životinje imaju prema svojima mada mnogi i ne veruju baš u to. Mačka pokojnog muftije Muamera Zukorlića koji ni po kiši, ni najvećoj zimi nije hteo da napusti grob svoga gospodara.

* Imaju veću dušu i srce a i dublja osećanja od mnogih ljudi

* Uzmite ovu macu, ako nema svog čoveka, i negujte je, volite i čuvajte. Divna je

* Joj pa od ovoga srce da ti pukne! Koliko su samo oni vezani, nismo ni svesni…

* Sunce milo, bože kako je tužno. Da sam na Vašem mestu ja bih je uzela i povela kući. Imala sam divnog mačka koji je došao i ostao kod nas godinu i po do naseg preseljenja a imao je gazdu

* I moje mame mačak je zakopan u dvorištu, i kuca ide na grob njegov a kroz kapiju kad vidi Belu macu kao što je on bio cvili i doziva ga, misli da je on. Ne zaboravljaju oni ništa, bili su samo neki od komentara…

  • Imamo još jednu sličnu priču, samo se ovaj put radi o psu, a priča nam dolazi iz Beograda. Hitno se traži dom divnoj i pitomoj Maki jer ona neće preživeti u azilu a nakon smrti vlasnice ovog psa niko ne želi da je prihvati.

Ima 6 godina, sterilisana je, navikla na život u stanu ali može živeti i u dvorištu samo da ne završi u azilu, mole aktivisti okupljeni u Fejsbuk grupi Beogradski kučkari i mačkari.

  • Rodbina ne želi ništa s njom da ima jer kako kažu nemaju vremena za nju. Pomoć za Maku jedino traži komšinica koja ne može da veruje da su spremni to da urade Maki ali ne može da joj pruži dom zbog velikog broja mačaka u stanu.
Oglasi