Dolazak vrlo toplog vremena donio je ekstremne temperature, što je omogućilo onima na moru da uživaju u osvježenju. Međutim, na morskim plažama mogu se dogoditi nepredviđene situacije koje se ne mogu kontrolisati. “Na plažu smo stigli oko 10.30 sati. Hitna pomoć je stigla za pet minuta. Žena je ležala na boku. Uprkos njihovim naporima da je ožive skoro sat vremena, nisu bili uspješni. Djelomično su je prekrili nečim plavim. Policija je stigla tridesetak minuta kasnije, možda i duže.” Od 12.30 sati situacija je ista, javlja čitatelj portala 24sata.hr koji je izvijestio o incidentu koji se dogodio u subotu na Plavoj plaži u Vodicama.

 

Kada je policija stigla, razgovarali su sa nekim ko se nalazio u blizini, skrivajući se u hladu, što je omogućilo ženi da ostane djelimično sakrivena. Ova situacija je zaista tragična! Užareno sunce nemilosrdno prži njeno beživotno tijelo. Da stvar bude još gora, posjetioci plaže koji su upravo stigli nisu svjesni njene smrti. Oni nonšalantno stavljaju svoj peškir pored nje i zaranjaju u plitku vodu. Čak se i djeca igraju u blizini, naizgled prihvatajući činjenicu da ona tamo leži bez znakova života, otkriva čitalac. Osim toga, čitatelj je podijelio i sliku kombija pogrebne kuće, koji je navodno stigao otprilike tri sata kasnije da preuzme tijelo. Još uvijek čekamo službeno priopćenje Policijske uprave šibensko-kninske povodom ovog incidenta. Prema neslužbenim informacijama dobivenim putem web stranice 24sata.hr, pogrebno društvo je na plažu stiglo 30-ak minuta nakon što je incident prijavljen policiji.

 

Standardni protokol nalaže da hitna medicinska pomoć i policija prvi reaguju na mjestu događaja. Ulažu napore da ožive osobu, a ako uspiju, odmah je prebace u najbližu bolnicu na dodatnu medicinsku njegu. Suprotno tome, ako pokušaji reanimacije ne uspiju, doktor službeno konstatuje smrt osobe, dokumentuje vrijeme smrti i odlazi. Pogrebno poduzeće je posljednja strana koja dolazi, obavještavajući policiju prije preuzimanja starateljstva nad tijelom pokojnika.

 

 

Oglasi