UZ OVO SIGURNO NEĆETE ZASPATI – moderni tehnološki gigant

Definitivno najimpresivnija je verzija od sto inča, masivan televizor koji ima zadivljujući procesor, 40 % moćniji od njegovih prethodnika, upotpunjen sa softverom pomoću kojeg na inteligentan način detektuje objekte u videu te prilagođava boju i kontrast shodno tome.

Proizvađač vrlo rado isporučuje i verziju od 65 inča, ali za sve korisnike koji bi voleli da imaju nešto u sredini, postoji model i od 75 inča. Postolje televizora je uračunato u oba paketa, dok verzija od sto inča dolazi i sa podnim nosačem.

Ova nevjerovatna mješavina tehnologija skenira svaki pojedinačni frejm, individualno podešavajući njegovuu boju i kontrast.

Kompanija Sony je primjenila ovaj četrnaestobitni Super Bit Mapping 4K HDR sistem kako bi obradio i poboljšao sav sadržaj koji se prikazuje na ekranu a da bi sve zvučalo mnogo sofisticiranije  inžinjeri kompanije uveli su i android TV interfejs, mogućnost direktnog upravljanja uređajem preko android naprave, kao i Backlight Master Drive koji predstavljaju još neke karakteristike koje čine ovaj televizor jako intertesantnim.

Ukoliko želite da imate vrhunski televizor u vašem domaćinstvu, morate znati da verzija od 65 inča, Sony Z9D 4K modela, iznosi 7.000 $, dok za seriju od 75 inča morate izdvojiti vrtoglavih 10.000 $

Oglasi