Radnici Centra za socijalni rad kao i psihajtrijska ustanova za djecu i maloljetnike ostali su šokirani ponašanjem trinaestogodišnjaka K. K. koji je prije 7 dana počinio masakr u OŠ Vladislav Ribnikar. Naime, jučer se oglasila direktorica dr. Ivana Stašević koja je za medije rekla da iako su dani žalosti završeni ali da će Srbija još dugo biti u žalosti i velikoj tuzi, a dešavanja koja su se dogodila prije nekoliko dana podsjećaju na one scene iz horora.

 

Direktorica dr. Ivana iz klinike dr. Laza Lazarević u svom obraćanju za medije odlučila otkriti više detaljna o stanju dječaka te kako kako mediji prenose njega samo zanima kada će biti pušten sa klinike te kako javnost reaguje na dešavanja. Međutim, ono što je mnoge začudilo je to da nije tražio nikakav kontakt , niti sa svojim roditeljima a niti pokazuje znakove kajanja kao da nije svjestan ozbiljnosti situacije u kojoj se našao.

 

“Stvari više nikada neće biti kao prije , jednostavno ne mogu . Ovo što se dogodilo je užasno i iskreno nadam se da iz ove strašne tragedije možemo izvući korisne stvari , uz pomoć kojih ćemo spriječiti ponavljanje ovakve tragedije u budućnosti . Ovo je jedna velika opomena za sve nas . Velike žrtve su i roitelji stradalih mališana , kao i mještani Mladenovca “ – izjavila je dr.Ivana Strašević.

Kako je poznato Kosta se trenutno nalazi u jednoj ustanovi u Beogradu ali zbog sigurnosti njegova lokacija nije poznata, jer je predhodnih dana na njihovu adresu došlo nekoliko prijetećih poruka, tako je i na vratima stana u kojem su živjeli urezana poruka.

 

Oglasi