Majka četvoro djece je dobila rezultate da zbog zdravstvenih problema ne može da ima više djece, pa su ona i njen suprug odlučili da usvoje peto dijete. Odlučili su se za međunarodno usvajanje i kući doveli dječaka po imenu Kalen. Međutim, kasnije su saznali šokantnu istinu o njegovoj prošlosti. Prije usvajanja, muž je živio u inostranstvu i supruzi je predložio ideju, koja je ubrzo pristala. Završili su potrebnu papirologiju i primili Kalena u svoju sedmočlanu porodicu.

 

” Dok je rastao, a sada ima sedam godina, članovi porodice i prijatelji su uvijek primjećivali koliko liči na našu drugu djecu i nisu mogli vjerovati da je usvojen. Čak sam se i šalila da je možda sin mog muža, na šta bi se on uvijek smijao ” – prisjetila se žena pišući na Reditu.

 

Dok je prenosila važne dokumente u novonabavljeni sef, odjednom je postala svjesna neobičnog a dokumenata o usvajanju. Žena u priči poslala je DNK uzorke muža i dječaka na analizu, koja je potvrdila da je muž, Dave, biološki otac njihovog djeteta Kullena. Iako je obožavala sina, žena nije mogla a da se ne povrijedi muževljevim prevarom. Ona je nastavila da bude dio Kullenovog života kao njegova majka, ali saznanje o izdaji njenog muža otežavalo joj je da bude u njegovoj blizini. Kao rezultat toga, odlučila je podnijeti zahtjev za razvod.

 

Nakon čitanja objave, neki pojedinci su iznijeli prijedlog da bi par o kojem je riječ trebao razmisliti o traženju stručne pomoći u obliku bračnog savjetovanja kao načina rješavanja svojih problema. U međuvremenu, bilo je i onih koji su žestoko kritizirali oca zbog prikrivanja istine.