Među mnogim ljudima postoji želja da postanu roditelji, ali za neke to nije moguće. Goca Tržan i Raša Novaković, nakon dugogodišnjeg srećnog i skladnog braka, suočili su se sa nesrećnom istinom da se njihov zajednički san o djeci ne može ostvariti. U svjetlu ovoga, započeli su putovanje kako bi istražili mogućnost usvajanja. Važno je napomenuti da pjevačica već ima kćerku iz prethodnog braka, koju njen partner Raša smatra svojom kćerkom.

 

Međutim, kako Goca nije mogla zatrudnjeti prirodnim putem, odlučili su da potraže medicinsku pomoć. Uprkos brojnim pokušajima vantjelesne oplodnje, oni nisu bili uspješni, zbog čega su Goca Tržan i Raša Novaković razmišljali o usvajanju. Nažalost, naišli su na pravne komplikacije na tom putu. Pjevačica je ispričala da nisu mogli da usvoje novorođenče zbog zakonskih uslova da razlika u godinama između usvojitelja i djeteta ne smije biti veća od 45 godina. Proces usvajanja može biti neodoljiv i izazovan, jer postoje mnogi preduslovi i posebna ograničenja koja se moraju ispuniti. To uključuje pažljivo prikupljanje različitih dokumenata i snalaženje kroz birokratske prepreke, što obično traje dvije do tri godine. Uintervjuu sa Sergejem Ćetkovićem, koji je i sam prošao kroz proces usvajanja da bi u svoju porodicu doveo kćerku, on je istakao svoju odlučnost da ubrza ove procedure. Otkrila je da su ona i Raša odlučili da finansijski izdržavaju dijete jer nisu mogli da usvoje.

 

“Emotivno sam uložena i potpuno posvećena ovome. Međutim, brinem se da bismo, ako bismo usvojili dijete i voljeli ga tako duboko kao što volim Lenu, jednog dana mogli naći u situaciji koja podsjeća na one koje se obično prikazuju u američkim filmovima.” Goca je dalje dodala: „Ako bi dete izrazilo želju da se ponovo spoji sa svojim biološkim roditeljima, verujem da bi se moje srce razbilo na nemerljivu količinu komadića, tačnije 500 miliona.

 

Oglasi