UREĐENJE PREMA FENG SHUI: Ovo je 5 tačaka u vašem domu koje ometaju protok pozitivne energije!

Feng shui je način uređenja koji se primjenjuje u domovima širom planete već dugi niz godina. Njegova glavna svrha jeste da obezbjedi pozitivnog energiji da prolazi kroz vaš dom te da privuče zdravlje, sreću, ljubav i novac.

Također, tu je da vam ukaže i neke savjete kako bi spriječili da vaš dom odiše negativnom energijom i ako je to slučaj, kako se možete toga riješiti. Slijedećih pet tačaka u vašem domu koje ćemo nabrojati su često pune negativne energije.

HODNIK

Hodnik doma je veoma važan i trebate se brinuti o tome kako je uređen. Nemojte dozvoliti da bude pretrpan. Kod ulaznih vrata stavite kantu za smeće i neka otirač uvijek bude oćišćen.

KUĆNO BILJE

Ako je kuća prazna i ne posjedujete nikakve biljke, onda je vaš protok energije skoro nikakav u domu. Obavezno nabavite neko zeleno bilje i stavite maksimalno dvije u jednu prostoriju.

TV

Tv ne treba da se nalazi u spavaćoj sobi, mnogo ljudi to praktikuje. Prebacite ga u dnevnu sobu jer TV crpi energiju iz čovjeka i vrlo lahko stvara probleme sa snom.

JEDNOLIKOST

Ako vam je dom previše jednolik, previše monoton – nabavite ukrase ili jastuke veselih i jačih boja. Osvježit će cijelu prostoriju i stvoriti će novu atmosferu!

OSVIJETLJENJE

Nemojte stalno navlačiti paravane ili spuštati roletne. Pustite prirodnoj svjetlosti da obasja prostoriju.

Oglasi