Dolaskom ljeta balkon većini ljudi postaje omiljena prostorila u stanu ili kući. U onim urbanim zgradama balkoni su najčešće uski i dugački time je uvijek isplativo posvetiti veliku pažnju izgledu bakona. Postoji mnoštvo ideja za maksimalno iskorištavanje ograničenog prostora balkona.

Glavni dio balkona jesu stolice a oni manji balkone nemaju dovoljno prostora za nekoliko stolica pa se preporučuje usredočiti se na samo jedan mini set za sjedenje. Udoban mini set može se postaviti bilo gdje bez imalo truda ali onaj veliki namještaj izbjegavajte u širokom uglu. Za mini balkon najbolji je sklopivi namještaj. Takođe biljke će uljepšati prostor te stvoriti malu džunglu koja će vas zaštiti od znatiželjnih pogleda. Vinove loze ili puzavice su idealne za postavljanje na ogradu ili rešetku na balkonu.

 

Izbjegavajte gole zidove balkona. Na zidove balkona možete staviti razne ukrase kao što su ogledala, a različiti paneli i rešetke omogučit će da postavljate bilje puzačice, a visoke police uštedit će prostor na podu. Također solarne lampe , svijeće , bajkovita svjetla i lampioni čine da balkon zasija čak i bez priključka na struju odnosno bez uključivanje balkonskog svjetla a vaš bakon će na ovaj način izgledati romantično i lijepo. Vanjski jastuci, podmetači te  deke u jarkim bojama mogu u momentu pretvoriti vaš balkon u kul oazu. Nema granica vapoj mašti i različitom ukusu prilikom dizajniranja i uređenja mini balkona, treba napomenuti da prilikom kupovine namještaja i tekstila trebate veliku pažnju posvetiti da bude vodootporan ukoliko dođe do iznenadne kiše i pljuskova da vam ne bi uništio cijeli trud. 

 

Oglasi