UREĐENJE ENTERIJERA: Vrhunsko uređenje stana spojem minimalizma i komfora!

Danas ćemo posvetiti posebnu pažnju ovom predivno uređenom stanu koji se nalazi u Bukureštu u Rumuniji. Ovaj stan je poseban jer istovremeno je komforan ali uređen sa minimalizmom te odiše svježinom ali je ipak moderan i savremen.

Šta je još dost aposebno kod ovog stana jeste što ima dosta naglašenih kontrasta između drveta i metala koji nije dosta čest što se tiče uređenja enterijera. Sama lokacija stana se nalazi u centru Bukurešta te cijeli enterijer ovog stana uprkos minimalizmu je veoma moderan zahvaljujući kombinaciji materijala koji čine ovaj prostor onim što jeste.

Teksture u obliku aksesoara doprinose kontrastu cijelog stana a istovremeno balanstira teške industrijske vibracije. Centralni dio dnevnog boravka ovog stana je sofa koja sa svojim izgledom balansira rigidne površine koje dominiraju u ovome prostoru. Također, kod sofe nalazi se čelična lampa koja daje lijepo osvjetljenje tokom noći koja daje posebnu atmosferu.

Inače, projekat renoviranja i dizajna ovog stana radila je arhitektonsko-dizajnerska firma zvana STUDIO 1408 koja se potrudila da sa kombinacijom toplih i hladnih materijala naprave nesvakidašnje lijep prostor. Stan ima ono što mu je zaista potrebno i nije pretrpan viškom stvari baš ono ka čemu teži zapravo minimalizam. Stan je elegantan i prostran te je idealan za mladi par ili dvoje ljudi!

Oglasi