UREĐENJE DOMA: Zavirite u renovirani stan u Barseloni, prava urbana oaza!

U glavnom gradu Španije, Barseloni, jedan arhitektonski i dizajnerski studio zvan ”Built Architecture studio” dobio je zanimljiv projekat za potpuno renoviranje jednog stana u Barseloni. Krajnji rezultat je oduševio sve…

Ovaj projekat bez obzira na to što je renoviranje, težio je ka tome da očuva orginalne i moderne podove od drveta, kao također i visoke plafone. Zbog svoje kvadrature i visokih plafona, širom stana dodate su jedinice za skladištenje stvari. Ovaj stan izgađen je krajem 19. vijeka i dizajneri su se potrudili da ostave njegov historijski šarm što je više moguće.

Centralnu pažnju ovog renoviranog stana svakako privlači namještaj od hrastovog drveta koji daje idealan kontrast parketima.

Projekat se sastojao od očuvanja originalnih i modernističkih podova od drveta, ali i visokih plafona, dok su stanu dodate jedinice za odlaganje stvari koje otvaraju njegov prostor. Enterijer ovog stana je veoma moderan sa vidljivim namještajem od hrastovog drveta. Također urađeni su i mozaički šabloni. Hrastov namještaj je svijetal i uglađen.

 

Oglasi