UREĐENJE DOMA: Pogledajte moderno renoviranje stare kuće

Kada je riječ o renoviranju nekog stana ili doma treba se dobro porazgovarati sa vlasnikom tog stambenog objekta ili u obrnutom slučaju, treba dobro porazgovarati sa osobom koja je zadužena za renoviranje našeg objekta. To predstavlja jedan veoma bitan  i važan korak kao i jedan veliki dio njege, kreativnosti i talenta. Pogotovo kada govorimo i stanu ili kući koja ima veliku historijsku prošlost i pozadinu.

U većini takvih slučajeva, pokušava se sačuvati orginalni, historijski dio tog objekta kako ne bi potpuno dobili drugi izgled. Današnji primjer takvog uređenja predsavlja jedan dom koji se nalazi u Nortkote predsgrađu Melburna. Vođe ovog projekta bili su dizajneri i arhitekte iz studija Beyond House.

Ovaj neobičan dom dobio je sasvim novi, moderan izgled koji se savršeno stopio sa svojom okolinom i okruženjem. Dom ima enterijer koji se oslanja na duplu visinu centričnog segmenta ali i aktivne samoodržite karakteristike.

Ovaj dom ima otvorenu terasu koja se nalazi na zadnjem spratu. Ovaj dom ima savršeno osvijetljenu površinu ali pri tome i sve što je potrebno za ugodan i lijep život, pogledajte i sami…

 

Oglasi