Poznata glumica Rialda Kadrić, poznata po ulozi Marije u televizijskoj seriji “Žikina dinastija”, nažalost preminula je na ulici, koja je oslikavala preranu smrt njene majke prije trideset godina. 2021. godine, Rialda Kadrić, poznata glumica, tragično je i neočekivano umrla u 57. godini života. Ova srceparajuća vijest duboko je uticala na mnoge pojedince, posebno one koji su bili vjerni obožavatelji omiljenog filmskog serijala “Žikina dinastija”. Samo nekoliko mjeseci prije smrti, razgovarala je o svom planiranom povratku na ekran, gdje će u nastavku serije ponoviti svoju ulogu Marije.

 

Igranje je zabava koja mi donosi radost. To nije obveza, već izbor. Nije nužno da se bavim ovom aktivnošću, ali je neizbježno da jednog dana više neću moći sudjelovati. U prošlosti je bilo slučajeva u kojima je moj entuzijazam za igranje mogao izazvati nelagodu ili strepnju među drugima, jer nisu bili sigurni u ishod ili učinke koje bi to moglo imati. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, moje razumijevanje i suosjećanje za one na koje bi mogla utjecati moja želja za igrom je raslo. Sada prepoznajem i cijenim i potvrdne i niječne odgovore kao valjane. Na kraju krajeva, ja ne diktiram pravila igre, ali je zadovoljstvo kada u igri uživaju svi – ispričala je.

 

Konkretno, Rialda je susrela neočekivanu i tragičnu smrt na ulicama Atine. Sličnu sudbinu doživjela je i njena majka, koja je izgubila život na ulici 1991. godine. Glumica je prije nekoliko godina ispričala priču o majčinoj iznenadnoj smrti 16. januara 1991. godine na ulicama Beograda. Tokom tog perioda, sukob u Jugoslaviji se zaoštravao, što ju je navelo da odluči da ostane u Londonu i krene u novu fazu svog života.

Oglasi