Kanadski teniski savez je u nedelju saopštio da je Novak Đoković donjeo odluku da se povuče sa Masters turnira u Torontu (4-13. avgust) zbog iscrpljenosti. Trenutno Novak uživa na odmoru u Crnoj Gori i namjerava da se podmladi prije odlaska u Ameriku. Važno je napomenuti da bi od 13. avgusta mogao da učestvuje na turniru u Sinsinatiju, što će biti njegova poslednja priprema na betonskim podlogama pred predstojeći US Open, koji počinje 28. avgusta.

 

Kanada mi je uvijek bila izvor ogromnog zadovoljstva. Ipak, nakon razgovora sa mojim timom, zajednički smo donjeli odluku da je ovo najprikladniji izbor. Želio bih da izrazim svoju zahvalnost direktoru turnira što je shvatio i podržao ovu odluku. Iskreno želim da u budućnosti ponovo posjetim Kanadu, posebno Toronto, i da budem počastvovan šansom da nastupim pred oduševljenim i posvećenim navijačima, kako je rekao Novak Đoković.

 

Naravno, razočarala nas je vijest da Novak neće igrati ove godine. Novak je bio izvanredan sportista i njegovo odsustvo će rastužiti naši vjerni navijači koji jedva čekaju da posvjedoče njegovu briljantnost na terenu. Međutim, odahnuti smo što još uvijek imamo impresivan popis vrhunskih igrača potvrđen za ovogodišnji događaj. U stvari, s ponosom objavljujemo da će 41 od 42 najbolja tenisera svijeta krasiti naše terene. Ovi izuzetni sportisti će sigurno osvojiti i inspirisati našu publiku. Direktor turnira Karl Hale ponovio je svoja osjećanja, rekavši: „Iako će Novak nedostajati, mi smo oduševljeni što možemo da pokažemo ogroman talenat i vještinu igrača uključenih u ovogodišnji turnir. Novak Đoković je četiri puta bio šampion kanadskog mastersa. Međutim, ovoga puta umjesto njega na turniru će nastupiti Chris Jubanks. Vrlo je vjerovatno da ćemo vidjeti Novaka kako se vraća na teren u Sinsinatiju, nakon njegovog nastupa na Wimbledonu.

Oglasi