Marija Šerifović nadaleko je prepoznata kao jedna od najomiljenijih pop pjevačica našeg vremena. Svojim izvanrednim vokalnim umijećem osvaja publiku i izaziva snažne emocije kod svih koji imaju zadovoljstvo da je slušaju. Tokom svoje sjajne karijere, Marija je postigla izuzetan uspjeh i postala prava zvijezda u muzičkom svijetu. Njeni nastupi uživo nisu ništa drugo do spektakularni, jer bez napora ispunjava svaki prostor koji krasi, od intimnih koncertnih dvorana do velikih stadiona. Njena popularnost je tolika da je potražnja za njenim nastupima uvijek velika, a obožavatelji se nestrpljivo bore za karte kako bi iz prve ruke svjedočili njenim nastupima koje izazivaju strahopoštovanje.

 

Marija je pobijedila na Pjesmi Evrovizije 2007. godine sa svojim hit singlom “Molitva”, čime je takmičenje donijela u njen rodni grad Beograd. Od tada je objavila novu numeru pod nazivom “Dobar vam dan”, koja je naišla na veliko odobravanje njenih predanih fanova. Marija je već nekoliko godina sastavni dio muzičkog takmičenja Zvezde Granda, kao sudija i mentor. Njeni kandidati su konstantno izlazili kao pobjednici, što je svjedočanstvo njenih izuzetnih mentorskih vještina.

 

Tokom pandemije korona virusa, popularna pjevačica je pokrenula svoj YouTube kanal koji je stekao veliki broj pratilaca i ostvaruje značajan prihod. Nedavno je svoju majku poklonila poklonivši joj stan u istoj zgradi u kojoj pjevačica živi. Uprkos tome što je otvoreni zagovornik LGBTQ zajednice, pjevačica je uspjela da zadrži privatne odnose. Nedavno je nastupila u Belekspo centru u Beogradu i u goste pozvala pjevačicu Sanju Vučić. Publika je bila oduševljena Sanjinim nastupom, što je pjevačicu navelo da izrazi divljenje i tvrdi da bi mogla da nastupi još bolje. U svom jedinstvenom stilu, pjevačica je tada zaprosila Sanju, ali je odbijena.